1962 Jaguar E-Type Series 1 3.8 FHC Semi-lightweight

Jaguar1962
E-Type Series 1 3.8 FHC Semi-lightweight


  • Wide-angle cilinderkop
  • FIA gekeurd tot 2029
  • Uitzonderlijke (race)geschiedenis
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Jaguar E-Type, de auto die harten sneller doet kloppen. Er zijn geen superlatieven om dit model te beschrijven. De Series 1 Coupé: Ontworpen in de late jaren 1950 met de legendarische Le Mans D-Type in gedachten. De ontwikkeling ervan was een revolutie in de auto-industrie. Malcolm Sayer, die naam had gemaakt in de ruimtevaartindustrie, ontwierp de auto in de windtunnel, en de sierlijke vormen en rondingen waren er niet alleen om esthetische redenen, maar vooral om aerodynamische redenen. "De mooiste auto ooit gemaakt," zei Enzo Ferrari, en daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Deze Jaguar E-Type is een zeer begerenswaardige 3.8 liter Series 1 Coupé die door Francis Trichet werd geprepareerd voor de racerij. Hij werd in 1962 in Zwitserland geleverd en is nu gedocumenteerd met een certificaat van de Jaguar Heritage Trust en is volledig goedgekeurd door de Fia tot 2029. Wat deze auto echt bijzonder maakt, is de aandacht voor detail die is besteed aan de honderden uren voorbereiding op de racerij, die vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar is. De expertise van Francis Trichet op het gebied van vintage racing komt tot uiting in elk aspect van de auto, van de krachtige racemotor tot de lichtgewicht aluminium carrosserieaanpassingen. Deze racelegende is klaar om alle trofeeën mee naar huis te nemen. De onderdelen van de auto zijn zorgvuldig geselecteerd voor maximaal vermogen, snelheid en duurzaamheid, terwijl ze voldoen aan de FIA-voorschriften.

Open de motorkap en het ware vakmanschap wordt onthuld. De perfect uitgebalanceerde 350 pk motor heeft een 'wide angle' cilinderkop en drie perfect afgestelde Weber 48 carburateurs. Hij is in uitstekende staat en klaar om prijzen mee naar huis te nemen. Alles is ontworpen om niet alleen het vermogen maar ook de duurzaamheid te verhogen, waardoor deze auto zelfs de zwaarste races kan doorstaan. De Jaguar Synchromesh 4-versnellingsbak schakelt soepel in elke versnelling en is voorzien van een AP Racing twin-plate koppeling die het wrijvingsoppervlak verdubbelt en zorgt voor een grotere warmteabsorptiecapaciteit. Hierdoor blijft de koppeling "koel" en worden de wrijvingsoppervlakken onder zware omstandigheden beschermd. Geen enkel detail is over het hoofd gezien, zoals een roestvrijstalen uitlaatspruitstuk dat speciaal is aangepast aan de 'wide angle' cilinderkop, die geweldig klinkt, een oliekoeler en een 55-amp dynamo en competitiestarter.

De aanpassingen aan de carrosserie zijn al even indrukwekkend, met lichtgewicht aluminium deuren, achterklep en motorkap, plexiglas ramen en een volledige rolkooi voor extra veiligheid. Trichet's zorgvuldige restauratie en demontage na elke race heeft de auto in topconditie gehouden, waardoor hij met succes kon deelnemen aan diverse prestigieuze vintage race-evenementen zoals de Goodwood Members Meeting, Lemans Classics, de Peau Grand Prix, Spa Classics, enz.

Vandaag is hij helemaal klaar om de concurrentie ver achter zich te laten op het circuit.

- Nieuw sperdifferentieel geïnstalleerd in april 2022.

- 3,8-liter motor met "wide angle" cilinderkop die 350 pk produceert, met dyno-certificaat.

- Motor perfect uitgebalanceerd door ongekende aandacht voor detail.

- Nieuwe voorschijven en grote remklauwen gemonteerd in september 2022.

- 110 liter (Fia gehomologeerd) brandstoftank beschikbaar.

- Perfect afgestelde en gereviseerde 3x 48 Weber carburateurs.

- 2 sets nieuwe endurance remblokken achter (Pagid Yellow).

- Speciaal aangepast RVS uitlaatspruitstuk op de brede hoek.

- Nieuwe achterste draagarmbussen gemonteerd in september 2022.

- 2 sets Endurance achterremblokken van dezelfde kwaliteit als die van de Porsche GT3 Cup.

- Complete nieuwe set veren met instelbare harde en zachte instellingen geïnstalleerd in april 2022.

- Nieuwe voorradiator gemonteerd in september 2022.

- British Racing Green herschildering in september 2022.

Ondanks alle race-aanpassingen blijft de prachtige klassieke Jaguar styling intact. Bent u klaar om de grenzen te verleggen op het circuit? Kom dan nu naar Rock 'n Roll Classics om dit unieke exemplaar te ontdekken en wij bereiden u graag voor op uw eerste circuitdag!

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name