1985 Alfa Romeo GTV 6

Alfa Romeo1985
GTV 6


  • Fabelachtige Busso motor
  • Prachtig geluid
  • Uitzonderlijke staat
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

In 1981 werd de iconische Busso V6-motor voor het eerst door Alfa Romeo in de GTV gemonteerd, waarmee de legendarische Alfetta GTV6 het levenslicht zag. Uitgerust met een injectiesysteem leverde deze motor een maximumvermogen van 160 pk en een maximumkoppel van 220 Nm. Het resultaat is een van de luidste motoren ooit geproduceerd, zoals gemeld door het British Classic and Sportscar magazine.

Een van de kenmerken van de GTV6 was de plastic afdekplaat op de motorkap, die nodig was vanwege de hogere positie van de V6-motor ten opzichte van de oudere 4-cilinder Noord-motoren. Deze plaat gaf de GTV6 een herkenbaar uiterlijk en maakte de auto des te opvallender op de weg.

De GTV6 werd ontworpen door Giorgetto Giugiaro, een legendarische Italiaanse auto-ontwerper die verantwoordelijk was voor talloze iconische auto's, waaronder de DeLorean DMC-12 en de BMW M1. Zijn ontwerp voor de GTV6 was strak en sportief, met scherpe lijnen en een gedrongen postuur dat de auto een agressieve uitstraling gaf.

Onze Alfa Romeo GTV6 rolde van de band in 1985 en is een absoluut icoon onder de klassieke auto's. Deze auto werd nieuw geleverd aan haar eerste eigenaar in Frankrijk, waar ze werd uitgevoerd in het prachtige Alfa Rosso met een bijpassend stoffen zwart interieur. Wat deze GTV6 echt onderscheidt, is het vermogen om een perfecte combinatie te bieden van luxueus comfort en opwindende prestaties. Het interieur met stoffen bekleding en de ruime bagageruimte zorgen voor een comfortabele rijervaring, terwijl de kenmerkende gedrongen uitstraling en het sportieve gevoel van de auto voor een opwindende rit zorgen. Ze werd enkele jaren geleden zowel technisch als cosmetisch opgefrist en verkeert momenteel in een uitzonderlijk originele staat. De carrosserie is volledig roestvrij en vertoont minimale gebruikssporen. De iconische en matching Busso zescilindermotor met slechts 116758 perfect aantoonbare kilometers op de teller levert 160 pk en start in een handomdraai, terwijl de manuele 5-gangs versnellingsbak soepel schakelt in elke versnelling. Bovendien zijn zelf nog het originele instructie- en serviceboekje geleverd, samen met de bijbehorende facturen.

Als u op zoek bent naar een uiterst originele en kwalitatief hoogwaardige GTV6 die perfect rijdt, dan is dit de auto die u zoekt. Met zijn tijdloze ontwerp en onmiskenbare Italiaanse stijl is dit een auto die ongetwijfeld de tand des tijds heeft doorstaan. Nu beschikbaar bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name