1992 Mercedes-Benz 500E

Mercedes-Benz1992
500E


  • Legendarische krachtpatser
  • Collectorsitem
  • Porsche-collaboratie
€ 79.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Eind jaren '80 besloot het bestuur van Mercedes dat ze BMW het vuur aan de schenen wilde leggen met een nieuwe rivaal voor hun M5, gebaseerd op de veelgeprezen W124 E-klasse. Mercedes' nieuwe M5-rivaal was in veel opzichten een opvolger van de 300 SEL 6.3 en moest op vergelijkbare wijze het comfort van een luxe sedan combineren met de prestaties van een sportwagen. Omdat de Mercedes-fabriek op maximale capaciteit draaide en het bedrijf niet echt was voorbereid op een laag volume-productiemodel, werd een partnerorganisatie gezocht om te helpen bij de ontwikkeling en productie.

Er werd een overeenkomst gesloten waarbij Porsche de opdracht kreeg om op te treden als onderaannemer voor wat bekend werd als 'Project 2758'. Porsche was verantwoordelijk voor vrijwel al het benodigde integratiewerk, waaronder de aanpassingen van de W124-carrosserie om er een grote 5.0L V8-motor in te kunnen plaatsen. Verder monteerde Porsche dikkere spatborden, nieuwe ophanging (met kortere veren en Bilstein-schokdempers) en dikkere stabilisatorstangen. Ondanks de door Porsche aangebrachte wijzigingen was het nieuwe model misschien wel de meest ingetogen Super Saloon van zijn tijd. Van dit legendarische model werden in totaal slechts 10.479 stuks gebouwd.

De 500E pronkt met een krachtige 5,0-liter V8-motor, gekoppeld aan een viertrapsautomaat, waardoor de wagen een indrukwekkende 322 pk levert. Met een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in slechts 5,5 seconden en een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250 km/uur, domineert deze krachtpatser de weg vol finesse en comfort. De latere modellen uit '93 en '94 verloren een deel van het vermogen in een poging de emissie-instellingen te sussen, dit verminderde hun aantal pk's tot 315.

De W124 500E is echter niet enkel gebouwd voor snelheid; Het interieur ademt luxe uit, Recaro Sportline-stoelen aan de voorkant, aangevuld met achterstoelen bekleed met de fijnste lederen bekleding. Elk detail is doordrenkt van klasse en comfort, waardoor zelfs de kortste rit richting de bakker een genot wordt. Met geavanceerde functies zoals ABS en Anti-Slip Regulation (ASR), geventileerde schijfremmen en een zelfstellende hydraulische ophanging achteraan, biedt de Mercedes niet alleen kracht, maar ook stabiliteit en controle in elke bocht.

Het onberispelijke uiterlijk, smetteloze interieur en de lage kilometerstand verraden dat dit een echte liefhebberswagen is. Indien de perfecte staat en weinige kilometers niet volstaan, wordt dit gevoel enkel versterkt door een goedgevulde optielijst … Uitgevoerd in prachtig Blue Black-metallic (199) gecombineerd met een zwart lederen Recaro-interieur steelt deze wagen elke show. De eigenaar opteerde onder andere voor airconditioning, zetelverwarming en een fameus soundsysteem met originele Becker-radio! Bijkomende opties als een elektrisch schuif- en kanteldak, hittewerend glas, een elektrisch zonnegordijn, elektrische stuurkolomverstelling, een alarminstallatie en zelfs centrale vergrendeling zorgen ervoor dat deze prachtige 500E ook naar hedendaagse standaarden nog steeds zeer mooi uitgerust is.

Het is goed te merken dat sportwagenfabrikant Porsche zich met het onderstel bemoeid heeft. Eenmaal op snelheid komen de sportieve kwaliteiten naar boven, in snel genomen bochten blijft hij mooi vlak liggen en op de snelweg valt vooral de enorme soepelheid van de motor op. De hoeveelheid trekkracht is indrukwekkend, maar dat die trekkracht over zo’n groot toerenbereik beschikbaar is, voelt nog een stuk indrukwekkender. Je zult niet vermoeid raken van een ritje met een 500E, de klanken van de achtcilinder zijn namelijk tamelijk gedempt en pas bij hoge toerentallen laat de motor zich echt horen. Al met al is het een hele bescheiden wagen die op een subtiele manier laat zien dat het geen gewone E-klasse is, maar een echte wolf in schaapskleren! Verlang je naar een bijzondere auto, die zich qua prestaties kan meten met menig sportwagen en zich toch vasthoudt aan de normen en waarden van Mercedes, dan kun je elke dag plezier beleven aan de 500E.

Met slechts 90.371 km sinds nieuw is het overduidelijk dat deze W124 enkel werd gebruikt voor plezierritjes tijdens de perfecte omstandigheden. De wagen werd steeds correct onderhouden en komt dan ook met een uitgebreid taxatierapport en compleet onderhoudsboekje. Elk paneel is kaarsrecht en er over de gehele carrosserie is geen krasje te bespeuren. Dankzij de comfortabele stoelen en de ideale zitpositie wil je deze wagen nooit meer afgeven!

Onze Mercedes 500E staat elk moment van de week klaar om je naar waar je maar wilt te brengen, of het nu een ontspannen uitje naar de Belgische kust is of een lange roadtrip over de Duitse autobahn.

Kom deze legendarische krachtpatser nu ontdekken bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name