1957 Lancia Aurelia B24S Convertible

Lancia1957
Aurelia B24S Convertible


  • Matching numbers and color
  • Gezochte volledige Nardi kit
  • Zeldzame hardtop
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

De Lancia Aurelia B24S cabriolet is een tijdloos meesterwerk van Italiaans design, waarvan de schoonheid generaties van sportwagens heeft geïnspireerd. Het was een verpersoonlijking van Italiaanse elegantie, die een wereldwijde bekendheid genoot. De B24S cabriolet was de laatste en meest geavanceerde versie van de Aurelia. Met een grotere motor, een luxueus interieur en als één van de eerste productieauto's met een De Dion achterwielophanging, was de B24S een innovatief voertuig voor z’n tijd. Slechts 701 exemplaren werden gebouwd en het is een zeer gezocht model voor verzamelaars, waarvan de waarde steeds blijft stijgen. Het was een icoon van Italiaanse ingenieurskunst, en een ambassadeur van het Italianisme.

Onze 1959 Lancia Aurelia B24S convertible is met een productieaantal van slechts 701 exemplaren een zeer uitzonderlijke verschijning en al zeker met haar optionele en originele hardtop.

Tijdens een volledige nuts and bolts restauratie werden kosten noch moeite gespaard om van deze Aurelia een echte parel en streling voor het oog te maken waardoor dit exemplaar onmiddellijk in de concoursklasse wagens valt en ook hier al enige prijzen mee naar huis wist te nemen. De originele en matching Celeste bodykleur vormt samen met het beige lederen interieur een uiterst stijlvolle combinatie en maakt van deze wagen direct iedereens’ oogappel. Als je in deze wagen stapt heb je precies het gevoel alsof je ze in ‘57 afhaalt bij de Lancia dealer. Ook de originele, matching numbers motor werd tijdens de restauratie volledig onder handen genomen waardoor dit exemplaar er niet alleen als nieuw uitziet maar ook als nieuw rijdt en enorm betrouwbaar maakt. Precies alles wat je wil hebben bij een wagen.

De Aurelia mag een symbool van de stilistische én technische excellentie van de Italiaanse automobielindustrie genoemd worden. Dat merk je al zodra de motorkap opengaat: de beroemde, matching numbers lichtmetalen 2.5L V6 glimt van glorie met een Nardi-radiateurpijp en dubbele Weber 40DCL5-carburateurs op een gegoten aluminium Nardi-inlaatspruitstuk. Deze setup was destijds een dure optie, en vandaag dus zeer gegeerd en zeldzaam op deze wagens. De motor start perfect en loopt als een liertje. De sublieme 4-versnellingsbak brengt de 149 pk van deze Italiaanse furie soepel en makkelijk op de weg, en garandeert je zowel een rustige zondagsrit als een vinnige trip in het dagelijkse verkeer.

De Aurelia is strak en puur, en dat maakt hem vandaag nog steeds zo gegeerd. Filmliefhebbers herinneren zich vast nog Dino Risi’s roadmovie “Il Sorpasso” uit 1962 over een wild weekend op de Via Aurelia, met een glansrol voor de Lancia – én voor Jean-Louis Trintignant, naast acteur ook een niet onaardig autocoureur.

Deze Lancia B24S Convertible is een pièce unique, technisch én stilistisch in topstaat, een waar stukje autogeschiedenis. Nu te vinden bij Rock ’n Roll Classics, wie weet straks bij u in de collectie.

Interesse in deze Lancia?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name