1956 Austin-Healey 100M

Austin-Healey1956
100M


  • Factory 100M met gold certificate
  • Volledig matching numbers and colors
  • Mille Miglia eligible
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De Austin-Healey 100 M is een iconische sportauto ontworpen door Donald Healey, een bekende autocoureur en autodesigner. Het was zijn droom om een auto te bouwen die kon concurreren op het wereldberoemde circuit van Le Mans. In 1952 sloot Healey een overeenkomst met Austin Motor Company om samen te werken aan de ontwikkeling van een snelle, betrouwbare en betaalbare sportauto. Het ultieme resultaat was de zeldzame Austin-Healey 100M, waarvan slechts 640 exemplaren werden gemaakt in de fabriek in Longbridge.

Onze prachtige matching numbers and colors 1956 Austin-Healey 100M BN2 Factory Le Mans is een van de zeldzame exemplaren die oorspronkelijk in Europa geleverd werden. In totaal werden er slechts 66 van deze auto's in Europa. Het is een Origineel Belgische wagen in het prachtige en zeldzame Healey-blauw en een van slechts 192 die in een enkele kleur de fabriek verlieten.

Wat de wagen nog unieker maakt, is dat hij onderworpen is aan een nauwkeurige controle door Bill Meade (Austin-Healey Registry founder) om de herkomst en originaliteit van de wagen in kaart te brengen. Er moest bewijs geleverd worden aan de hand van pre-restauratie foto’s, het carrosserienummer in de rand van de motorkap, het carrosserienummer op de achterkant van de drie voorste cockpitranden, het carrosserienummer op de steun van de kofferklep, kopieën van registraties en de volledige eigendomsgeschiedenis om te bevestigen dat dit om een “Factory” 100M gaat. Onze Austin-Healey 100M slaagde met vlag en wimpel, wat resulteert in een wagen die tot in de puntjes is gedocumenteerd en met een Gold British Motor Industry Heritage Thrust certificaat werd beloond, een certificaat van de 100M Lemans register uit 2021, Fiva Identity card en een uitzonderlijk uitgebreide map vol historiek en restauratiedocumenten dat door de vorige eigenaars nauwkeurig werd bijgehouden.

Ze onderging een complete body-off restauratie en bevindt zich dan ook in een absolute topstaat, het originele kleur “Healey-Blue” zorgt ervoor dat de unieke lijnen van deze Engelse klassieker perfect tot hun recht komen. Ook het interieur is eersteklas, de kuipzetels en deurlijsten werden volgens de originele specificaties vernieuwd en vormen een stijlvolle combinatie met de lakkleur. De volledig matching 2.6-liter 4-cilinder motor die dankzij de Le Mans-spec meer vermogen levert, met onder andere een sportieve nokkenas met hogere nokken, grotere carburateurs, een anti-roll bar, cold airbox met het bijhorende 100M/plaatje, sterkere klepveren en twee 1 ¾ inch carburators, werd gereviseerd en start en draait erg soepel. De manuele 4-gangs versnellingsbak met elektrische overdrive schakelt vlot in elke versnelling en is een plezier om mee te rijden, ook werden er vooraan schijfremmen toegevoegd en werd de ophanging vernieuwd met moderne dempers om ervoor te zorgen dat dit exemplaar er niet alleen geweldig uit ziet meer ook nog eens enorm aangenaam rijdt.

Het spreekt dan ook voor zich dat bij deze wagen geen bijkomende kosten te voorzien zijn en het dus puur genieten is en meer nog, door haar zeer interessante jaartal en bijhorende leeftijdscoëfficiënt is ze de ideale wagen bij uitstek voor zowat aan iedere rally deel te nemen. De upgrades die zijn gedaan om de auto geschikt te maken voor het rijden van rally's, zoals de veiligheidsgordels, kleiner stuur en de navigatieapparatuur, zijn professioneel geïnstalleerd en kunnen gemakkelijk worden verwijderd indien gewenst.

Kortom, een zeer zeldzame Factory Austin-Healey 100M die zich in absolute topstaat bevindt, een uniek collectorsitem en ook nog eens de perfecte rijderswagen, klaar voor nog vele zorgeloze kilometers. Kom hem nu ontdekken bij Rock 'n Roll Classics.

Interesse in deze Austin-Healey?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name