1991 Peugeot P4

Peugeot1991
P4


  • 4x4 Cabriolet met 6 zitplaatsen!
  • Bevindt zich in topstaat
  • Op basis van de legendarische MB G-klasse
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Eind de jaren zestig besloot het Franse leger dat al hun Jeeps vervangen dienden te worden door een nieuw model dat aan volgende eisen moest voldoen: de offroader moest niet enkel robuust en betrouwbaar zijn, hij moest ook voldoende ruimte hebben voor niet minder dan 6 personen, compact genoeg zijn om per vliegtuig te kunnen worden vervoerd en licht genoeg zijn om te worden geparachuteerd. Nogal een avontuurlijk lastenboek dus! Uit de drie ontvangen offertes koos Frankrijk, nogal logisch, voor de door Peugeot voorgestelde Peugeot G-klasse.

De Peugeot P4 werd door zowel Daimler-Benz als Peugeot geproduceerd, waarbij elke autofabrikant de helft van de P4’s voor z’n rekening nam. Mercedes voorzag onder vorm van de G-klasse een oersterke basis, terwijl Peugeot dan weer voor een militair kleurtje zorgde, het elektrisch systeem monteerde en de beproefde Peugeot 504-motor en 604-versnellingsbak in het legendarische Mercedes G-Klasse chassis plaatste. De samenwerking tussen de twee autogiganten leverde een op z’n zachtst gezegd iconisch voertuig op. In 1985 werd de productie uiteindelijk overgedragen aan de Panhard-fabriek in Frankrijk, waar slechts 6000 'Franse G-klasses' werden geproduceerd.

Deze P4 is ongetwijfeld de stoerste Peugeot op de markt. Vanaf je achter het stuur kruipt is een brede glimlach niet weg te denken en is het onmogelijk avontuur uit de weg te gaan. Indien je beslist om de stadsjungle achter je te laten, tovert de wagen een zo mogelijk een nóg grotere lach op je gelaat. Een steengoed 4x4-systeem met low- en high-range versnellingsbak, gecombineerd met grote offroad-banden en een specifiek voor offroad-gebruik ontwikkelde ophanging zorgen ervoor dat geen enkele uitdaging te groot is. De wagen bevindt zich daarenboven in topstaat en werd duidelijk steeds zeer goed onderhouden. Met slechts 54.439 km op de teller rijdt, schakelt en remt de P4 dan ook als nieuw. Het militaire groen heeft plaatsgemaakt voor een stoer grijs met zwarte accenten en binnenin vinden we vernieuwde lederen stoelbekleding en, belangrijk ook, voldoende ruimte om comfortabel met 6 personen plaats te nemen. De aandrijving gebeurt naar keuze via enkel de achterwielen of met de mechnisch ingeschakelde 4x4 en als bijkomende offroad-snufjes is de P4 uitgerust met een sperdifferentiëel achteraan, beschermplaat onderaan de motor en stoere stalen bumpers. Wanneer de drang naar avontuur je plots overvalt, kun je makkelijk het hele gezin inladen, de deuren verwijderen en de voorruit neerklappen, waardoor de P4 verandert van een robuuste 4x4 tot een zeldzame en vooral super trendy 6-persoons cabrio.

Stap in onze Franse G-klasse en ontdek de wereld als nooit tevoren, waar paden stoppen gaat deze robuuste Peugeot P4 verder. Benieuwd welk avontuur op de loer ligt?

Kom het nu ontdekken bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Peugeot?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name