1979 Mercedes-Benz 450 SLC 5.0

Mercedes-Benz1979
450 SLC 5.0


  • Matching numbers & colors
  • Volledige gekende historiek
  • Zeldzame 5.0L uitvoering
Coming soon
Informeer nu
Deel deze wagen

De Mercedes-Benz SLC is een onderdeel van de legendarische R107-serie, die in 1971 werd geïntroduceerd als vervolg op de R113-serie en die mee de basis vormde voor wat we momenteel kennen als de fenomenale 'SL-klasse'. Deze 450 SLC 5.0 werd speciaal ontwikkeld als homologatiemodel voor internationale rallycompetities, een verassende zet van de Duitse autofabrikant.

De SLC 5.0 is een elegante en stijlvolle coupé, die de perfecte balans biedt tussen sportiviteit en comfort. Met een ontwerp als een echte 2+2, zijruiten zonder stijlen met een verhoogde daklijn voor extra hoofdruimte achterin, biedt de SLC comfort tijdens elke rit voor zowel de bestuurder als de passagiers. De ophanging is volledig onafhankelijk en ondersteund door schijfremmen, wat steeds een stabiele en veilige rit garandeert. De 450 SLC 5.0 werd aangedreven door een nieuwe 5.0 liter V8 met een aluminium motorblok en -koppen om gewicht te besparen, bijkomend werd hij  ook uitgerust met een aluminium motorkap, kofferdeksel en wielen.

Onze 450 SLC 5.0 is een van slechts 1615 exemplaren en werd op 28 Juni 1979 door de Rotterdamse concessie “Mercedes Garage J van dijk en Dochters B.V.” afgeleverd aan haar trotse eerste Nederlandse eigenaar. Op deze wagen werden kosten noch moeite gespaard en met opties als een sperdifferentieel, dakraam en airconditioning is rijkelijk uitgerust een understatement.

Aan het bijgeleverde originele onderhoudsboekje merken we dat de wagen doorheen de jaren altijd zeer correct onderhouden werd en waar nodig onder handen werd genomen. In de loop van 2013 kwam de wagen in handen van een nieuwe eigenaar die kosten nog moeite spaart om de wagen volledig tot op blote plaat te strippen en vervolgens vakkundig te laten herschilderen in haar originele zilveren kleur, waardoor deze zich op de dag van vandaag nog steeds in perfecte staat bevindt. De uitgebreide restauratie is overigens volledig gedocumenteerd en terug te vinden in de nauwkeurig bijgehouden historiek die bij de wagen zit.

Eind 2015 werd de wagen verkocht aan de 3e en huidige eigenaar die als een echte Mercedes-Fanaat alle historiek van de wagen nog eens uitploos en deze uitgekiend samenbracht tot een magnifiek geheel.

Niet enkel de historiek, maar ook de wagen verzorgde hij tot in de kleinste details, zo liet hij de voortreinophanging volledig reviseren, een groot onderhoud uitvoeren, en nog zoveel meer … Alle goede zorgen van vorige eigenaars zorgen ervoor dat deze wagen zich tot op vandaag nog steeds in absolute topstaat bevindt.

De auto rijdt goed in alle versnellingen en is met haar volledig aluminium M117 5.0 liter V8 die maar liefst 240pk levert, een ware droom om mee te rijden. Deze SLC is overal thuis, zo kan de wagen perfect dienen voor een vinnige rally maar ook evengoed voor een rustige zondagsrit met het hele gezin. In het kort is onze Mercedes 450 SLC met zijn robuuste prestaties, 2+2 zitplaatsen en uitzonderlijke rijkwaliteit dé wagen bij uitstek voor degenen die stijl en comfort zoeken in een sportieve coupé.

Als u op zoek bent naar een krachtige, stijlvolle coupé die alle hokjes aanvinkt in termen van prestaties, comfort en veiligheid, dan is deze Mercedes-Benz SLC de perfecte keuze. Dit is een klassieker die uitblinkt in alle opzichten en u zal laten genieten van elke rit.

Kom deze zeldzame Mercedes-Benz 450 SLC 5.0 nu ontdekken, bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name