1962 Austin-Healey 3000 MKII

Austin-Healey1962
3000 MKII


  • 6-cilinder motor
  • Prachtige kleurencombinatie
  • Overdrive
€ 77.900
Informeer nu
Deel deze wagen

In de jaren '50 van de vorige eeuw ontstond Austin-Healey uit een samenwerking tussen technisch vernuft en creatieve visie. Hun nalatenschap in de wereld van sportauto's heeft niet alleen de autogeschiedenis beïnvloed, zowel op de weg als op internationale racecircuits, maar heeft ook een blijvende indruk achtergelaten. De bekende 3000 serie, die schitterde op evenementen zoals Sebring, Le Mans en Bathurst, getuigt van hun opmerkelijke reis.

Richting het einde van de jaren '50 had Austin-Healey al een plek veroverd in vele harten, vooral op de Amerikaanse markt. Hoewel de 100/6 roadster uit 1956 goed werd ontvangen, bleek de 2.6-liter motor niet opgewassen tegen concurrenten. Als reactie hierop verscheen de baanbrekende 3000 in 1959. Uiterlijk bleef hij ongewijzigd, maar onder de motorkap beschikt de 3000 over een sterke motor van bijna 3 liter met dubbele carburateurs. Dit ging gepaard met de vervanging van de trommelremmen door schijfremmen aan de voorkant.

Onze Austin-Healey 3000MKII, gebouwd in 1962, is absolute rijderswagen. Uitgevoerd in het prachtige ice blue metallic and old English white, dat perfect samengaat met de donkerblauwe kuipstoelen, straalt hij tijdloze elegantie uit.

Tussen 2014 en 2016 onderging dit voertuig een indrukwekkende restauratie, nauwgezet beheerd door een toegewijd team in New York. Gedurende deze twee jaar ontging geen enkel detail hun aandacht. Elk aspect kreeg de zorg die het verdiende, van uitgebreide aanpassingen aan het koetswerk tot een zorgvuldige aanpak van de ophanging en versnellingsbak. Van verf tot chroomwerk, elke centimeter werd zorgvuldig vernieuwd om een onberispelijke uitstraling te verzekeren. Elk onderdeel werd grondig geïnspecteerd en indien nodig deskundig vervangen. Zelfs de motor en versnellingsbak werden volledig gedemonteerd en nauwkeurig geanalyseerd om optimale prestaties te waarborgen.

Het resultaat: een perfect onderhouden carrosserie die de algehele kwaliteit uitstekend weerspiegelt. Deze uitgebreide transformatie wordt ondersteund door een reeks facturen met een totaalbedrag van maar liefst $60.000. Onder de motorkap schuilt een 2912 cc 6-cilinder lijnmotor, gekoppeld aan 3 Su HS6 carburateurs, die zijn kracht volledig benut, vooral in combinatie met de overdrive. De schijfremmen aan de voorkant en de trommelremmen aan de achterkant zorgen voor de juiste remkracht, zelfs tijdens wat sportievere ritten.

Deze klassieke roadster is niet alleen geschikt voor ontspannen zondagse ritjes, maar ook voor serieuze rally-avonturen of een schilderachtige trip naar het zuiden van Frankrijk. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics

Interesse in deze Austin-Healey?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name