1961 Mercedes-Benz 190SL

Mercedes-Benz1961
190SL


  • Matching numbers & colors
  • Zeldzame hard top
  • Prachtige kleurencombinatie
€ 139.000
Informeer nu Deel deze wagen

De aantrekkelijke 2deurs roadster die de iconische stijl van de 300SL afleverde in een meer betaalbaar pakket. Hij deelde niet enkel de elegantie met z’n grote broer maar ook enkele van z’n mechanische nieuwigheden. De SL190 was een groot succes die de sportieve SL naam combineerde met een verfijnde elegantie en klasse. De wagen excelleerde als een luxueuze ‘grand tourer’ Zijn volledig onafhankelijke ophanging, dubbele draagarmen vooraan en pendelassen achter gaven de SL zijn gekende comfort terwijl de 1.9 liter 4 in lijn motor de wagen voor een soepele rijervaring zorgde.
De looks doorstonden de tand des tijds en de wagen bleef 8 jaar in productie om opgevolgd te worden in 63 door de al even legendarische ‘pagode’.

Ons 1961 exemplaar is dan ook de 190SL waar iedereen naar opzoek is. Ze werd enkele jaren geleden volledig gerestaureerd en ziet er tot op de dag van vandaag nog steeds adembenemend uit. Kosten nog moeite werden gespaard om van deze schoonheid opnieuw een parel te maken, zo werd de carrosserie vakkundig voorzien van haar originele kleurencombinatie en het interieur volledig en zorgvuldig vernieuwd waardoor ze pure jaren 60 klasse uitstraalt. Het spreekt voor zich dat bij een volledig gerestaureerde wagen ook de motor volledig onderhanden genomen werd, deze ziet er niet alleen als nieuw uit maar maakt de wagen ook nog eens geheel matching numbers. Als je in deze wagen stapt heb je precies het gevoel alsof je ze in 1961 afhaalt bij de Mercedes-Benz dealer : ziet er prachtig uit, rijdt enorm soepel, draait perfect en een echte ervaring om mee te rijden. Bovendien werd deze wagen nieuw geleverd met de originele en uiterst zeldzame hardtop wat de lijst met pluspunten bij dit exemplaar enkel maar groter maakt.

Deze wagen heeft het allemaal : volledig matching numbers en colors, de optionele hardtop en het enige dat eigenlijk nog ontbreekt is haar nieuwe chauffeur die deze wagen verder zal behandelen alsof het zijn eigen kind is. Waar wacht je nog op? Kom dit prachtige exemplaar nu ontdekken bij Rock 'n Roll Classics!

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op. Of: bel ons en ontdek het meteen!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name