1963 Jaguar E-Type S1 OTS

Jaguar1963
E-Type S1 OTS


  • Matching numbers & colors
  • zeer originele Series 1 3.8
  • Uitgebreide historiek
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Na het succes van de beroemde XK-modellen zag in 1961 de Jaguar E-type het levenslicht. De officiële presentatie vond plaats op 15 maart 1961 in Genève. PR- manager Bob Berry kreeg de missie om met een prototype die nog nooit eerder op de weg getest was zelf naar de show in Genève te rijden. Hij moest verschillende landen doorkruisen en slecht weer en een veerboot die vertraging opliep, maakten zijn taak er niet gemakkelijker op. Op rechte stukken bereikte hij snelheden van wel 220 km/u, wetende dat hij geen tijd te verliezen had. Maar ondanks alle uitdagingen wist Berry de E-type op tijd naar Genève te brengen. Hij arriveerde net op tijd voor de presentatie op de Autosalon en de auto was nog steeds in perfecte staat. Tot op vandaag is de Jaguar E-type voor veel mensen een begrip. Haar prachtige aerodynamische lijnen komen rechtstreeks van de tekentafel van Malcolm Sayer en waren gebaseerd op de door hem ontworpen en prachtig gestroomlijnde D-type, een klassieker die in veel opzichten niet is overtroffen. Enzo Ferrari zei ooit: "De mooiste auto ooit gemaakt".

Onze Jaguar E-Type S1 OTS is één van slechts 7828 geproduceerde exemplaren en is nog steeds volledig matching numbers and colors. Ze werd in 1963 geleverd aan haar eerste eigenaar Alys V. Hills in Hollywood door wie ze smaakvol werd samengesteld in het Opalescent Silver Blue. Enkele jaren later werd de wagen doorverkocht aan Beverly Hankins, een private banker die wanneer de wagen geleverd werd, samenwerkte met Mvr Hills. Ze had altijd al een zwak hart voor de prachtige Opalescent Silver Blue E-type en besloot hem net voor ze verhuisde naar Charlottesville van haar voormalige klant over te kopen. De wagen werd een deeltje van haar leven en bleef voor een periode van 41 jaar in haar bezit. Aan de zorgvuldig bijgehouden facturen kan je afleiden dat er kosten nog moeite gespaard werden om dit exemplaar in perfecte staat te houden zodat ze nooit gerestaureerd hoefde te worden. Op vandaag is deze zeer originele E-type nog steeds in het bezit van de 3e eigenaar en ziet ze er uit alsof ze net uit de fabriek in Coventry kwam rollen. De prachtige Opalescent Silver Blue lakkleur werd volgens de regels van de kunst heraangebracht en het zwarte lederen interieur vertoont een prachtige gepatineerde staat. Wanneer je plaats neemt in de lederen kuipzetels zie je direct de prachtige afwerking met de originele details zoals de Smiths tellers, tuimelschakelaars, het houten stuurwiel en de originele radio. Om er voor te zorgen dat ze net zo goed bleef rijden dan als ze er uit zag, werd de motor in 2018 gereviseerd. De wagen rijdt dan ook als nieuw, de 3.8 liter zes-cilindermotor start met een druk op de knop en de Moss 4-speed manuele versnellingsbak is een plezier om mee de baan op te trekken. Deze wagen is dan ook de ultieme combinatie van kwaliteit, historiek,originaliteit en driveability. De perfecte E-type?!

Deze E-type heeft alles waar men naar op zoek is. Ze werd nooit volledig gerestaureerd en bevindt zich in topstaat, is in het bezit van een Jaguar Heritage Trust certificaat en is naast een streling voor het oog ook nog eens de perfecte rijderswagen. Kom ze nu ontdekken bij Rock 'n Roll Classics.

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name