1955 Aston Martin DB2/4 MKII Drophead Coupe

Aston Martin1955
DB2/4 MKII Drophead Coupe


  • Concours restauratie
  • Matching numbers & colors
  • Meest gegeerde DHC versie
€ 479.000
Informeer nu
Deel deze wagen

De DB2/4 was een van de snelste productieauto's van zijn tijd, hoe kregen ze het voor elkaar om met zo'n bescheiden motorinhoud toch zo'n snelle en toch zeer comfortabele en luxueuze auto te produceren? De Bentley Drivers' Club noemde hem zelfs "de snelste shooting brake ter wereld". De grootste aanpassingen van de nieuwe 2+2 zitplaatsopstelling met de 2e zitrij maakte een comfortabele rit met het hele gezin mogelijk. Naast de 2e zitrij had de DB 2/4 een krachtigere Vantage versie van de 2.6-liter motor, een gebogen voorruit in plaats van de gevinde voorruit van de DB2, hoger geplaatste koplampen, en lomper en steviger bumpers.

Onze Aston Martin DB2/4 Drophead coupé is een van de slechts 102 exemplaren die ooit zijn gebouwd, en alsof dat nog niet zeldzaam genoeg is, is de auto volledig in concoursstaat gerestaureerd en voorzien van matching nummers en kleuren. De prachtige Imperial Crimson carrosseriekleur werd vakkundig overgespoten, en het interieur werd opnieuw bekleed volgens de hoogste normen. Kosten noch moeite werden gespaard bij deze restauratie, wat perfect kan worden gestaafd met het uitgebreide restauratiedossier dat bij de auto aanwezig is. De auto heeft sinds de restauratie nog geen 100 mijl gereden en is dus volledig, beter dan ooit, nieuw! De eerste eigenaar H. Yeomans was duidelijk een man van smaak als men kijkt naar de uitzonderlijke specificaties van dit prachtige exemplaar, wij hadden het zelf niet beter kunnen samenstellen.

De motor draait en rijdt even goed als hij eruit ziet, volledig gereviseerd en als nieuw zowel van binnen als van buiten, net als de oerdegelijke 4-versnellingsbak die desdanigs soepel schakelt dat het rijden met dit exemplaar een echt plezier wordt. De auto biedt het nodige comfort voor een rustige toerrit op zondag maar heeft meer dan voldoende vermogen om haar sportieve kantje naar boven te halen en bovendien is ze zeer goed handelbaar , wat wil je nog meer van een auto?

Deze prachtige Aston Martin DB2/4 is het neusje van de zalm en in een uitzonderlijk mooie conditie, tevens een van de meest begeerde modellen door de echte verzamelaars en zeldzaam te vinden in deze staat. Geen kosten te voorzien, klaar voor jarenlang rijplezier!

Nu beschikbaar bij @ Rock 'n Roll Classics!

Interesse in deze Aston Martin?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name