1985 Ferrari 308 GTB Quattrovalvole

Ferrari1985
308 GTB Quattrovalvole


  • Origineel Belgische wagen
  • Eerste eigenaar en eerst lak
  • Aanwezige service historiek
€ 115.000
Informeer nu
Deel deze wagen

De 308 GTB werd geïntroduceerd op het Autosalon van Parijs in 1975 en werd al snel een populaire keuze onder sportwagenliefhebbers. Hij werd geprezen om zijn combinatie van prestaties en rijgedrag, en om zijn strakke, aerodynamische ontwerp. De Quattrovalvole-motor van de auto was bijzonder opmerkelijk, omdat hij een uitzonderlijk vermogen en koppel leverde en tegelijkertijd relatief zuinig was. In de loop van zijn productie onderging de 308 GTB verschillende updates en wijzigingen. In 1977 werd een versie van de auto met brandstofinjectie geïntroduceerd en in 1979 kreeg de auto een kleine facelift met onder meer gewijzigde koplampen en bumpers. De laatste versie van de 308 GTB, de Quattrovalvole, werd geïntroduceerd in 1982 en bleef in productie tot 1985.

Onze zeer originele 1985 Ferrari 308 GTB Quattrovalvole werd nieuw geïmporteerd via garage Francorchamps die in de tijd de importeur was en werd verkocht via Ferrari Monza aan haar trotse eerste eigenaar. Daarnaast is ze één van slechts 748 geproduceerde exemplaren, enorm weinig als je je vergelijkt dat er +- 12.000 308GTB’s zijn gemaakt. Daarom nam de eigenaar het zekere voor het onzekere en liet hij een elektronische diefstalpreventie installeren bij Garage Francorchamps zelf.

De wagen is niet alleen volledig matching numbers & colors maar vertoeft bovendien nog steeds in haar eerste lak. Door de jaren heen is ze in bezit geweest van één enkele eigenaar die ze altijd verzorgde met hart en ziel. Dit resulteert in een volledig aanwezige onderhoudshistoriek die bewijst dat ze steeds correct op onderhoud ging bij Ferrari Monza. De zeer originele staat en de technisch perfecte toestand zijn een weerspiegeling van de lage kilometerstand van 60.000km en het feit dat de wagen nog quasi volledig in de eerste lak is die nog steeds blinkt alsof ze nieuw is.

De wagen staat bekend voor zijn prestaties, stijl en uitmuntende techniek, en blijft een benchmark voor sportwagens van zijn tijd. Het is een echte klassieker die tijdloze stijl combineert met moderne prestaties. De 3.0L V8 motor van de auto is een kunstwerk en is gekoppeld aan een soepele, responsieve handgeschakelde transmissie, waardoor u volledige controle heeft over de acceleratie en het rijgedrag van de auto. Bovendien klinkt het geluid dat uit de uitlaat komt van de auto gewoonweg als muziek in de oren. Tijdens het rijden krijg je direct het jaren 80 gevoel, wat wil een mens nog meer? Of je nu door de stad rijdt of over een bochtige bergweg scheurt, de 308GTB is een auto die gemaakt is om in te rijden. Maar de 308GTB draait niet alleen om prestaties. Ook het zeer originele interieur van de auto is indrukwekkend, met hoogwaardige materialen en afwerkingen. De stoelen zijn comfortabel en ondersteunend, en het dashboard is elegant ontworpen, met alle meters en bedieningselementen binnen handbereik.

We komen ze zelden tegen in deze uitzonderlijke originele staat, dit is u kans om een goed bewaarde, originele en perfect rijdende Ferrari 308 GTB Quattrovalvole te bezitten. Geen kosten te voorzien, klaar voor jarenlang rijplezier! Nu beschikbaar bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name