1967 Mercedes-Benz 250SL California

Mercedes-Benz1967
250SL California


  • Volledig ongerestaureerd!
  • 53 jaar bij zelfde eigenaar
  • Zeldzame California-uitvoering
€ 124.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Nadat de iconische voorganger, de 190SL, zijn concurrentie ver achter zich liet, was het tijd voor vernieuwing. Ontwerper Paul Bracq creëerde niet alleen een wagen die modern en veilig was, maar ook een zeer elegante verschijning. Naast de strakke lijnen beschikte het nieuwe model over prachtige details en een opvallende afneembare hardtop, waarvan het concave dak hem de bijnaam ‘Pagode’ opleverde. De pers was laaiend enthousiast over de prachtige looks en het comfortabele rijgedrag van de auto.

Hoewel de eerste 250SL er esthetisch uitzag als de klassieke 230, profiteerde hij sinds zijn introductie van technische wijzigingen en innovaties die later in de 280 terug te vinden zouden zijn. Deze aanpassingen zorgden ervoor dat de 250SL eruitziet als een prachtige 230, maar aanvoelt als een nieuwere 280 tijdens het rijden. In totaal zijn er 48.912 Pagodes geproduceerd, waarvan de 250SL met slechts 1 productiejaar en 5.196 exemplaren veruit de zeldzaamste is.

Een handgeschakelde 250 SL “California” is een uniek model, vernoemd naar de Amerikaanse staat omdat deze speciale versie vooral werd besteld in warmere klimaten. Terwijl een doorsnee Pagode optioneel een achterzitje kon krijgen voor maximaal één persoon, onderscheidt de California zich door gebruik te maken van een grote dubbele (!) achterbank.

Dit magnifieke exemplaar in Tunis-Beige Metallic werd in augustus 1967 geleverd in België aan de eerste eigenaar. Na enkele jaren werd de 250SL in 1971 verkocht aan een bevriende familie, die de wagen sindsdien al 53 jaar in bezit heeft. Met slechts één vorige eigenaar is de volledige onderhoudshistoriek beschikbaar. Het onderhoudsboekje is afgestempeld door Mercedes en een bijkomende stapel onderhoudsfacturen bevestigt dat het hier om een echte liefhebberswagen gaat. Momenteel heeft deze originele Pagode slechts 156.000 km afgelegd, wat impliceert dat deze alleen werd gebruikt voor plezierritjes onder de meest perfecte omstandigheden. Verder wordt de wagen geleverd met de originele gebruikshandleiding en twee bijkomende handleidingen, specifiek voor de 250SL-motorisatie en de W113-bodystijl.

Deze Pagode onderscheidt zich van alle andere doordat hij uitzonderlijk origineel, volledig ongerestaureerd en prachtig gepatineerd is. Oorspronkelijk kwam de wagen binnen als voorbeeld voor verschillende Pagodes die we zelf aan het restaureren waren. Door het ongelooflijk hoge originaliteitsniveau voelt deze Pagode aan als een ware tijdcapsule. Het schitterende chroomwerk, de houten afwerking en de originele tapijten vertonen geen sporen van slijtage. Het leder is mooi gevoed en daardoor voelen de stoelen, deurpanelen en het dashboard nog steeds aan als op de dag van levering. Het interieur wordt verder afgewerkt met een originele Philips-radio en een sportief, manueel versnellingspookje.

De wagen start gemakkelijk en heeft met 150 pk vermogen in overvloed. De versnellingsbak schakelt boterzacht door alle versnellingen, de stoelen zitten uiterst comfortabel en de besturing voelt prettig licht aan. Het spreekt voor zich dat rijden met deze schoonheid een absoluut genot is.

Deze unieke Pagode is een kans uit de duizend en voldoet aan elk mogelijk gewenst criterium: een volledig ongerestaureerde Belgische wagen in originele lak, de gewilde 250-motorisatie met handgeschakelde versnellingsbak, een zeldzame California-top en al meer dan 50 jaar in het bezit van dezelfde Mercedes-liefhebbersfamilie.

Kom deze unieke kans nu ontdekken bij Rock ’N Roll Classics!

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name