1964 Maserati Mistral 3700 GT I

Maserati1964
Mistral 3700 GT I


  • 1/383 exemplaren
  • Matching color "Oro Kelso"
  • Origineel interieur met prachtige patina
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Vernoemd naar een koude noordenwind van Zuid-Frankrijk, was het ook de eerste in een reeks klassieke Maserati auto's die naar een wind werd genoemd (de Ghibli, Bora, Khamsin, Karif, Shamal en Levante zouden volgen).

De carrosserie werd ontworpen door de gerenommeerde auto-ontwerper Pietro Frua, die al op 22-jarige leeftijd directeur styling was bij Stabilimenti Farina. De missie die hij in gedachten had voor de Mistral was duidelijk, het moest een icoon worden dat niet snel vergeten zou worden. Hoewel hij geen typische "Frua-lijn" heeft, vertonen veel van zijn ontwerpen een gedurfde maar evenwichtige mix van elegantie en ingehouden agressie: zijn auto's zien er helemaal niet schreeuwerig uit, maar wacht maar tot je achter het stuur kruipt!

Ondanks het commerciële succes zijn er, zoals van veel Italiaanse sportwagens uit die tijd, maar weinig exemplaren gebouwd. Deze Mistral is slechts één van de 383 coupes met de 3,7-liter motor, waardoor hij zowel op de weg als op klassieke evenementen een zeldzame verschijning is.


Onze Maserati Mistral Coupe uit '64 heeft de 3,7-liter motor die de Mistral 7 jaar lang de krachtigste GT van Maserati maakte. De motor is een van de beste voorbeelden van een rasechte Italiaanse straight six uit de jaren '60. Met een cilinderinhoud van 3,7 liter, dubbele bovenliggende nokkenassen en halfronde koppen kan de aandrijflijn maar liefst 250 pk en 283 Nm koppel leveren. Vergis u niet, ondanks de krachtige motor voelt de Mistral zeer licht aan het stuur en is hij enorm aangenaam tijdens het rijden. De auto is uitgerust met de zeer begeerde en originele "Borani" chromen spaakwielen die ook perfect bij het uiterlijk passen en de auto net dat beetje extra karakter geven.

De prachtige lijnen van de carrosserie komen perfect uit onder de originele bijpassende kleuren "Oro Kelso" en vormen samen met het zwart lederen interieur een stijlvol en toch sportief geheel. Het lijkt alsof het interieur volledig gericht is op de bestuurder, het nog originele interieur is uitzonderlijk comfortabel en vertoont een mooie doch originele patina, de fijne versnellingspook en het slanke stuurwiel liggen perfect in de hand waardoor alles dus aanwezig is om zowel tijdens een sportieve rally of rit door de bochten te kunnen scheuren als ook bij zonsondergang te genieten van een zondagse rit met het nodige comfort en ruimte. Het beste van 2 werelden gecombineerd in één prachtig stukje vakmanschap.


Deze auto heeft alle aspecten die een echte verzamelaar zoekt maar kan ook elk hart van een echte piloot veroveren.

Bent u op zoek naar een Italiaanse wolf in schaapskleren die het beste van 2 werelden combineert en u absoluut niet zal teleurstellen? Kom dan nu deze Maserati Mistral ontdekken @ Rock 'N Roll Classics

Interesse in deze Maserati?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name