1961 Alfa Romeo Romeo 2 "Autotutto" Minivan

Alfa Romeo1961
Romeo 2 "Autotutto" Minivan


  • 7 Passagiers
  • Exclusieve verschijning
  • Zonnedak
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Alfa Romeo wordt vaak geassocieerd met hun strakke sportwagens en krachtige racemachines, waarmee ze hun reputatie hebben opgebouwd. In de jaren 1950 breidde de Italiaanse autofabrikant zijn gamma echter uit met de Autotutto - een klein bedrijfsvoertuig dat bedoeld was als universeel werkpaard. De lage, vlakke laadvloer en de onafhankelijke ophanging op vier wielen maakten het laden en lossen van zware ladingen gemakkelijk, terwijl de voorwielaandrijving en het soepele rijgedrag het rijden aangenaam maakten. Na zijn onthulling op de autosalon van Turijn in 1954 werd de Autotutto al snel een populaire keuze voor wie een betrouwbaar, universeel bedrijfsvoertuig nodig had.

Onze Alfa Romeo Romeo 2 is een goed bewaard gebleven exemplaar van de passagiersversie van de Autotutto, die in 1961 in Italië werd geproduceerd. De charmante, op de Scuderia geïnspireerde kleurstelling wordt aangevuld met Marchal koplampen en mistlampen, een schuifdak, ramen, een trekhaak en zelfs een ladder onder de tweede passagiersrij. Onder de motorkap heeft hij dezelfde 1300 4-cilinder motor met dubbele as als de Giulietta, uitgerust met een enkele carburateur en aangepast voor voorwielaandrijving.

Deze Romeo 2 werd al vroeg in zijn leven gebruikt waarvoor hij gemaakt was. Hij werd gebruikt door de "Protezione Civile", een Italiaanse organisatie die natuurrampen bestreed, en presteerde perfect. Omdat veel Romeo's als werkpaarden werden gebruikt, zijn er vandaag de dag nog maar weinig in goede staat. Onze Alfa Romeo is echter een paar jaar geleden gerestaureerd en ziet er uitzonderlijk goed uit. De carrosserie is door de decennia heen zorgvuldig onderhouden en vertoont minimale tekenen van slijtage. Het vernieuwde interieur is al even indrukwekkend, met klassieke ronde wijzerplaten, crème dashboard, blauw lederen stoelen met witgeschilderde stalen armleuningen en prachtige "Romeo"-lijsten op de voordeuren.

Rijden met de Romeo 2 is een unieke ervaring. De auto is ontworpen om hard te werken en zijn bestuurder te dienen, waardoor je een duidelijk gevoel van doelgerichtheid ervaart in elk aspect van zijn prestaties. De precisie van het stuurwiel en de soepele transmissie dragen bij aan de mate van controle die je hebt over de auto. Comfort wordt verzekerd door de vierwielonafhankelijke wielophanging, en het lage zwaartepunt van de auto zorgt ervoor dat hij stevig en stabiel op de weg ligt.


Niets ontbreekt aan deze Italiaanse klassieker, van de kleine details zoals de originele ladder tot het Italiaanse libretto en de gebruikershandleiding. Een unieke verschijning en de perfecte auto om van te genieten tijdens een uitgebreide roadtrip met familie en vrienden. Kom hem nu ontdekken bij Rock ’N Roll classics!

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name