1989 Ferrari Testarossa

Ferrari1989
Testarossa


  • Nieuw geleverd aan Gerhard Berger
  • Gesigneerd door Gerhard Berger
  • Uitgebreide historiek
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

In de wereld van exclusieve sportwagens zijn er maar weinig rivaliteiten die zo legendarisch zijn als die tussen Ferrari en Lamborghini. Een van de meest opmerkelijke hoofdstukken in deze eeuwige concurrentiestrijd werd geschreven met de opkomst van de Ferrari Testarossa. Sommigen beweren dat deze adembenemende bolide het antwoord was van Maranello op de gedurfde en avant-gardistische Lamborghini Countach.

De Testarossa vertegenwoordigde een belangrijke breuk met het golvende, vloeiende ontwerp van eerdere modellen. Het designteam koos in plaats daarvan voor een compleet nieuwe en agressieve stijl. Deze keuze was controversieel op het moment van introductie, maar het resulteerde uiteindelijk in een legendarische status.

chassisnummer ZFFSA17500080974 :

Het begon allemaal in 1989, een jaar vol opwinding en verwachting in de Formule 1-wereld. Ferrari, een naam synoniem met snelheid en prestige, besloot om de Testarossa als een speciaal geschenk aan Formule 1-coureur Gerhard Berger te schenken, als onderdeel van zijn contract voor het Formule 1 Wereldkampioenschap van 1989. De auto vond zijn weg naar de pittoreske DENZEL Ferrari-dealer in Güssing, Oostenrijk,

Na een opmerkelijke periode in handen van de Formule 1-ster, vond de Testarossa nieuwe eigenaren. Het voertuig veranderde meerdere keren van eigenaar, maar het boeiende verhaal bleef zich ontvouwen via gepassioneerde eigenaren en belangrijke mijlpalen. In 1990 vond de auto een thuis bij een vriend van Gerhard berger. Een jaar later werd de auto overgedragen aan de Oostenrijkse Ferrari-liefhebber, de heer Wimpissinger.

Van 1993 tot 2009 werd de auto gekoesterd door de eigenaar van Minathaler Hof in Oostenrijk. Daarna kwam Oliver Robert Schlachter uit Lauterach in het bezit van de Testarossa, die er spaarzaam mee reed, minder dan 200 km en alleen bij ideaal weer. Het was pas toen Thomas Zettl uit Neusäß, Duitsland, in beeld kwam, dat het verhaal van de Testarossa een nieuw hoofdstuk kreeg. Onder zijn hoede trok de Testarossa de aandacht als een officiële persauto bij de Mille Miglia, bracht hij bezoeken aan de Ferrari-fabriek en Imola, en nam hij deel aan het International Concours d'Elegance in Duitsland.

 In februari 2015 maakte de Testarossa de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk en werden afspraken gemaakt voor een bijzondere ontmoeting tussen Berger en de auto op de luchthaven van Birmingham in juli 2017. Deze ontmoeting resulteerde in gekoesterde handtekeningen, kostbare foto's en anekdotes die het verhaal nog levendiger maakten. Een bijzondere vermelding was de herinnering aan Ayrton Senna, die in 1989 in de auto aanwezig was op Monza.

Op vandaag is het interieur van de auto is in uitstekende staat, inclusief de bekleding en tapijten. Zelfs de onderdelen die normaal gesproken snel slijten, zoals de bedieningsknoppen, pedalen, het stuurwiel, de pookknop en de stoelen, zijn in uitstekende staat.

Daarnaast is de carrosserie van de auto vrij van schade en in uitstekende staat. Verder ziet de Rosso Ferrari lak er erg goed uit en heeft nog steeds een mooie glans. De motor ziet er net zo indrukwekkend uit. Er zijn geen vlekken of grote olielekkages en de motor start en loopt perfect. 


Dit is de once-in-a-lifetime kans om in het bezit te komen van een Ferrari Testarossa met een uiterst bijzondere en goed gedocumenteerde geschiedenis.

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name