1971 Porsche 911 T 2.2 Targa

Porsche1971
911 T 2.2 Targa


  • Meest gewilde Targa variant
  • Blut orange
  • Uitzonderlijke staat
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Porsche trok flink wat aandacht toen ze in september 1965 de baanbrekende 911 Targa onthulden op de Internationale Autotentoonstelling in Frankfurt. Deze bijzondere auto gooide alle traditionele categorieën overboord – het was niet zomaar een cabriolet, coupé, hardtop of sedan. Het introduceerde juist het concept van een veilige cabriolet met een vaste rolbeugel. De naam "Targa" was een knipoog naar Porsche's indrukwekkende racegeschiedenis, vooral de Targa Florio-wegrace in Sicilië, waar ze schitterden sinds het midden van de jaren 1950.

Fast forward naar vandaag en deze 1971 Porsche 911 T Targa is uitgegroeid tot een gewaardeerd verzamelobject. Tussen zijn soortgenoten is de T-variant een frequente keuze voor Targa-liefhebbers die een dagelijkse rit willen maken die niet alleen soepel rijdt tijdens ontspannen ritten, maar ook een ongelooflijk plezierige rijervaring biedt.

Op 18 juni 1971 werd onze Porsche 911 T Targa voor het eerst geregistreerd. Onder de motorkap schuilt een krachtige 125 pk luchtgekoelde 6-cilinder boxermotor, bekend als het 911/03 motortype. Met een simpele draai aan de sleutel start de motor onmiddellijk, en hij draait zeer goed op stationair toerental. Maar er is meer – de oude Zenith-carburateurs werden vervangen door Weber-carburateurs voor net dat tikkeltje meer kracht dat zich laat voelen telkens als je het gaspedaal indrukt.

De schitterende Blut Orange lak, die deze auto oorspronkelijk had toen hij de fabriek verliet, is met ongeëvenaarde zorg opnieuw aangebracht en vertoont op de dag van vandaag nog steeds z’n prachtige glans. Maar daar eindigt het verhaal niet. Over een periode van 6 jaar werd ze volledig gerestaureerd. De vorige eigenaar heeft kosten nog moeite gespaard om alles onder handen te nemen. Zo werd de versnellingsbak volledig vernieuwd, de koppeling gereviseerd, een nieuw uitlaatsysteem geïnstalleerd en het schijfremsysteem vernieuwd. Ook de carrosserie van deze wagen is in uitstekende staat. De carrosserie heeft naadloze panelen zonder enige roest, en de pasvorm ziet er nagenoeg perfect uit. Dit geldt ook voor de onderkant van de auto, waar eveneens geen sporen van roest of schade te vinden zijn.

Binnenin stap je in een stukje nostalgie. De stoelen zijn (volgens de originele specificaties) opnieuw gestoffeerd en het geheel presenteert zich in uitstekende staat - de interieurpanelen zijn strak en de deurvakken zijn nog altijd functioneel zonder enige mankementen.

Kortom, dit is dé perfecte auto voor een ultieme rijervaring en hij staat te popelen om nog vele kilometers op de weg te veroveren. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name