1973 Porsche 2.7 Carrera RS

Porsche1973
2.7 Carrera RS


  • Matching numbers & colors
  • Volledige historiek
  • Dunne carrosserieplaten
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De vroege 911 is een iconische auto, waarvan de 2.7 RS de meest herkenbare is door zijn aerodynamische ducktail. Door zijn dynamische kwaliteiten en zeer beperkte productie is de Porsche Carrera RS 2.7 altijd zeer gewild geweest. Op vandaag wordt dit model beschouwd als de meest gezochte luchtgekoelde 911.

Onze Porsche 911 2.7 Carrera RS werd nieuw geleverd in Italië in februari 1973. Van slechts 1580 geproduceerde exemplaren is hij een van de vroege chassisnummers uit de tweede serie waardoor hij beschikt over de dunne carrosserieplaten. Deze werd met de Touring optie besteld, waarmee een deel van de geluidsdemping, bekleding en comfort terug in de auto werden gebracht. Verder heeft hij nog enkele gegeerde fabrieksopties zoals elektrische ramen, Recaro sportstoelen en het zeer gewilde sperdifferentieel. Afgewerkt in het ‘light yellow’ met zwart lederen interieur valt hij op als geen ander op de weg en drukt hij z’n stempel overal waar hij naartoe gaat.

In 1988 werd deze auto vanuit Italië geïmporteerd naar het Verenigd Koninkrijk en belandde hij zoals de meeste Carrera Rs’es in een uitzonderlijke collectie. De eigenaar stond er om bekend dat hij altijd erg nauwgezet met zijn wagens omging en deze 2.7 RS vormt daarop geen uitzondering. Er werd een kilometerregister bijgehouden en alle belangrijke documenten waaronder het regelmatige onderhoud en alle facturen werden zorgvuldig bijgehouden in een dikke map vol historiek.

Deze 2.7 RS gaat alle verwachtingen te boven, in tegenstelling tot vele anderen die hier en daar al dan niet op een goede manier gerestaureerd werden is dit exemplaar vrij gebleven totale restauratie. De carrosserie is in goede staat net als het interieur. Eenmaal je achter het stuur kruipt begrijp je onmiddellijk waarom dit de meest gewilde 911 op de markt is. Het geluid, de acceleratie en de wegligging zijn ongeëvenaard. De Flat 6 luchtgekoelde motor produceert 210 pk en met een gewicht van slechts 1093kg brengt de Five-speed versnellingsbak je van 0-100 in 6.3 seconden.

We zijn verheugd dat we de kans hebben om zo'n origineel en ongeschonden voorbeeld aan te bieden van wat de meest erkende en gezochte 911 van allemaal is geworden. De Carrera RS blijft niet alleen een uitstekende auto om mee te rijden, maar komt tegenwoordig ook in aanmerking voor bijna elk denkbaar historisch evenement, terwijl de waarde onder verzamelaars en liefhebbers blijft stijgen.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name