1964 Mercedes-Benz 230SL

Mercedes-Benz1964
230SL


  • Matching numbers & colors
  • Nuts & bolts restauratie
  • Zeldzame fabrieksoptionele 3e zit
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Na zijn iconische voorganger, de 190SL, die zijn concurrenten met vlag en wimpel links liet liggen, was het tijd voor vernieuwing. Mercedes sloeg de handen in elkaar met de Franse ontwerper Paul Bracq die de hele SL-lijn een frisse nieuwe toets moest geven en dit was onmiddellijk een groot succes. In maart 1963, toen de Mercedes-Benz 230 Sl aanwezig was op de internationale autoshow van Genève, veroorzaakte hij een sensatie in de auto-industrie. Hij ging de geschiedenis in als een zeer krachtige tweezits roadster die zicht onderscheidde van zijn concurrentie door uitstekend comfort, uitstekende rijprestaties en uitmuntende rijveiligheid.

Deze 230Sl vertoeft nog steeds in dezelfde zeldzame Beige/blauwe kleurencombinatie zoals ze in 1964 nieuw geleverd werd, en de afwerking met het originele sierhout in het interieur maakt het plaatje compleet. De wagen is tot op vandaag nog steeds volledig matching en bevindt zich in een prachtige staat. Het blauwe vollederen interieur is naar de hoogste kwaliteit afgewerkt en ziet er zelf beter uit dan toen ze de fabriek verliet. Kosten noch moeite werden gespaard om van deze schoonheid opnieuw een parel te maken, zo werd ze in 2017 in-huis door ons volledig nuts&bolts gerestaureerd en vanaf de blote plaat volgens de originele specificaties heropgebouwd. Op ieder detail werd gelet en het resultaat mag er zijn. Achteraf werd er met de foto’s van het proces een boekje gemaakt dat samen met de vele aanwezige facturen bijgeleverd wordt met de wagen. Maar ze ziet er niet alleen erg goed uit, technisch is ze ook in topstaat. Na de revisie van de motor en versnellingsbak spreekt het dan ook voor zich dat de wagen als nieuw rijdt en schakelt en een plezier is om mee de baan op te trekken. Dankzij haar vroege jaartal is ze ook de ideale wagen bij uitstek voor zowat aan iedere rally deel te nemen. Niets ontbreekt aan deze wagen, via de aanwezige datakaart kun je afleiden dat dit een van de weinige 230sl’s was die de fabrieksoptie van het 3e zitje hadden en zelf de originele krik en hardtop zijn nog bij de wagen. Als kers op de taart werd de softtop ook vervangen door een nieuw exemplaar, weliswaar in de correcte kleur.

Deze 230SL gaat geen enkel avontuur uit de weg en is klaar voor vele jaren zorgeloos plezier. Ben je op zoek naar een zeer vroege en originele 230Sl die zich in een zo goed als volledig nieuwe conditie bevindt? Dan is deze 230Sl het antwoord op uw vraag! Kom ze snel ontdekken bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name