1962 Maserati 3500GT Vignale Spyder

Maserati1962
3500GT Vignale Spyder


  • 1 van de 245 ooit gebouwd
  • Nut and bolts gerestaureerd in 2022
  • Zeldzame hardtop
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

In het voorjaar van 1957 presenteerde Maserati met trots de 3500GT coupé, een opmerkelijk keerpunt voor het merk dat voorheen voornamelijk bekend stond om zijn legendarische grand prix- en sports racing-auto's. Historisch gezien waren straatversies van Maserati's zeldzaam en werden er slechts een handvol geproduceerd. Echter, in datzelfde jaar werd de moedige beslissing genomen om zich terug te trekken uit de motorsport, waardoor het bedrijf zich volledig kon richten op de ontwikkeling van verfijnde en luxueuze sportauto's voor de openbare weg. Het resultaat was de geboorte van de 3500GT - een waar symbool van Maserati's overgang naar een nieuw tijdperk van elegante straatauto's.

Aanvankelijk maakte de Maserati 3500 GT indruk met zijn gesloten carrosserie, meesterlijk ontworpen en gebouwd door het befaamde Touring of Milan. Maar het verlangen naar open rijplezier kon niet worden weerstaan, en een jaar later onthulde Touring een open prototype, wat de potentie van een cabriolet van Maserati liet zien.

Toch was het de verbluffende versie van de cabriolet, ontworpen en vervaardigd door Vignale, die alle harten veroverde en schitterde op de Parijse Autosalon in 1959, waar de Maserati 3500GT Vignale Spyder werd geboren. Met zijn buitengewone elegantie, kenmerkende styling door Giovanni Michelotti en een atletische uitstraling door de kortere wielbasis en fraai gebogen achterste spatborden, veroverde deze exclusieve cabriolet de bewondering van autoliefhebbers over de hele wereld.

Onze Maserati 3500 GT Vignale Spyder met chassisnummer AM101.1421 is een zeldzaam exemplaar, een van slechts 245 wagens ooit geproduceerd, en voorzien van de gewilde Giovanni Michelotti Vignale body. Wat deze auto nog unieker maakt, is dat er slechts 50 origineel geleverd werden met de zeldzame hardtop. Een waar collectorsitem dus!

In 1964 vond deze prachtige Maserati haar weg naar haar trotse eerste eigenaar in München, Duitsland, en schitterde ze in dezelfde kleurencombinatie als vandaag: stralend Biancospino aan de buitenkant, perfect harmoniërend met het bijpassende blauwe interieur en een elegante blauwe hardtop.

Ze werd volledig nuts and bolts gerestaureerd door de deskundige Leo B. Pechl, een autoriteit in restauraties. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze restauratie uit te voeren, waarbij elk detail met uiterste zorg is aangepakt. Elk stadium van de restauratie is nauwkeurig gedocumenteerd met een indrukwekkend archief van meer dan duizend foto's. In erkenning van dit werk heeft de restauratie in 2022 de prestigieuze Maserati Classiche-authenticatie ontvangen. Dit certificaat is slechts het 9e in zijn soort dat Maserati ooit heeft uitgereikt en getuigt van een uiterst grondige inspectie, waarbij alleen het allerbeste wordt goedgekeurd. Het certificaat bevestigt de ongeëvenaarde kwaliteit van de restauratie en benadrukt het niveau van vakmanschap dat in het proces is geïnvesteerd.

Zodra u plaatsneemt in de prachtige blauw lederen zetels, wordt u onmiddellijk teruggevoerd naar de glorieuze jaren 60. Het schitterende stuurwiel, met zijn kenmerkende split-rim stijl, omlijst een klassiek Jaeger instrumentenpaneel waarbij elke wijzerplaat en meter een subtiele knipoog is naar de rijke racehistorie van Maserati.

Dit is een once-in-a-lifetime kans om in het bezit te komen van een zeldzame Maserati 3500GT Vignale Spyder, gecertificeerd door Maserati zelf. Na een uitgebreide restauratie heeft deze auto slechts 400 km op de teller en verkeert hij in absolute topconditie. Wacht niet langer en ontdek deze prachtige Maserati nu bij Rock 'N Roll Classics.     

Interesse in deze Maserati?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name