1986 Mercedes-Benz R107 300SL

Mercedes-Benz1986
R107 300SL


  • Handgeschakelde versnellingsbak
  • Optionele achterbank
  • Blue Black Metallic
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De Mercedes-Benz 300 SL (R107), geproduceerd tussen 1985 en 1989, is een prachtig voorbeeld van klassiek autodesign en techniek. De auto werd aangedreven door een robuuste 6-cilinder lijnmotor met 188 pk en 255 Nm koppel en was een krachtige maar elegante 2-zits grand tourer. Het model, dat in 1971 werd gelanceerd met een prijskaartje van ongeveer €6000, vestigde zich al snel als luxeauto en bekleedde een unieke positie als enige cabriolet in het Mercedes-gamma gedurende de 18 productiejaren. In 1985 debuteerde de 300SL (BM107.041) met een verbeterde (M103) motor. De auto onderging ook een stijlvolle facelift, met een nieuwe voorspoiler en wielen met aluminium velgen die bijdroegen aan zijn tijdloze aantrekkingskracht.

Onze Mercedes-Benz R107 300SL uit 1986 werd nieuw geleverd vanuit Regensburg, Duitsland en is de meest pure 107 die je kunt krijgen. Zijn fantastische Blue Black Metallic (199) lak harmonieert prachtig met het blauw zwart geruite stoffen interieur, dat nog steeds in sublieme staat verkeert. Het smetteloze lakwerk, de rechte panelen en het glanzende chroom van deze klassieker zijn een duidelijke indicatie van de zorg die hij in de loop der jaren heeft gekregen.

Een uniek detail van deze R107 is de zeldzame optionele achterbank (565). Onder de motorkap ligt de betrouwbare en duurzame 3-liter  zescilindermotor die loopt als een droom, gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Aangezien de meeste van deze auto's werden verkocht met een automatische versnellingsbak, is het vandaag de dag niet eenvoudig om een handgeschakelde R107 te vinden. Je kunt een sportief ritje maken, met het gezin naar zee gaan of een roadtrip door Europa maken. Deze auto kan het allemaal. De besturing voelt licht en precies aan en de stoelen zijn zo comfortabel dat je je stoel niet snel meer zult willen opgeven. Hij is gemaakt om in te rijden en is zo praktisch dat je er elke dag in kunt rijden. Deze onverwoestbare Euro-spec R107 SL's zijn zeer gewild vanwege hun rijeigenschappen, vakmanschap en praktische bruikbaarheid. Achter het stuur van deze 35 jaar oude auto zou je nooit zeggen hoe oud hij is. Comfortabel en gemakkelijk te besturen. Zijn ware charme ligt in de naadloze mix van klassieke stijl met net genoeg moderne functies om er een bruikbare dagelijks klassieker van te maken.

Als je op zoek bent naar een Duitse roadster van hoge kwaliteit waar je elke dag van het jaar van kunt genieten, kom ze dan nu ontdekken bij Rock n Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name