1962 Maserati 3500GT

Maserati1962
3500GT


  • Matching numbers
  • Gewilde pré-injectie
  • Uitzonderlijke historiek
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Stap terug in de tijd naar de glorieuze lente van 1957 toen Maserati zijn meesterwerk onthulde: de 3500GT coupé. De 3500GT, een waar keerpunt voor het merk dat bekend staat om zijn legendarische Grand Prix- en sportauto's, markeerde de verschuiving van Maserati naar verfijnde en luxueuze sportauto's voor op de openbare weg. Deze moedige beslissing om zich terug te trekken uit de autosport maakte de weg vrij voor een nieuw tijdperk van elegante straatauto's en zo werd de 3500GT geboren. De allure van deze 2+2 luxewagen ligt in zijn handgemaakte aluminium 'superleggera' koetswerk, ontworpen door Carrozzeria Touring, en de begeerlijke 3500cc 'pre-injectie' motor, uitgerust met driedubbele Weber carburateurs afgeleid van de sportwagenversie. 220 pk bij 5.500 tpm. Gekoppeld aan een ZF 55-20 versnellingsbak met 5 versnellingen.

In het jaar 1962 rolde onze Maserati 3500GT, met chassisnummer AM101.1470, vol trots van de fabriekslijn rechtstreeks naar haar allereerste eigenaar in het charmante Trento, Italië. Een ode aan haar oorspronkelijke glorie werd in 2013 volbracht met een meticuleuze restauratie, waarbij ze werd herschilderd in het prachtige Blue tigullia. In 2004 werd ze uitgenodigd door de fabrikant zelf om deel te nemen aan de viering van de 90e verjaardag van de Maserati-fabriek in het legendarische Modena.

Stap in het interieur en je wordt direct meegevoerd naar de betoverende jaren '60. Het prachtig heraangebrachte beige interieur, met het iconische split-rim stuur, omringt een klassiek Jaeger instrumentenpaneel, waar elke wijzerplaat en meter met subtiliteit knipoogt naar de glansrijke racegeschiedenis van Maserati.

Uiteraard is ze ook uitstekend gedocumenteerd, met een schat aan historische documenten die de rijke geschiedenis van de wagen laten zien. Deze waardevolle documentatie omvat onder andere een certificaat van oorsprong, technische fiche, interne fabrieksorder en leveringsbon. Elk detail is met de grootste zorg bijgehouden en netjes georganiseerd in drie dikke ringmappen, samen met alle bijbehorende facturen.

Uitzonderlijk gedocumenteerd en klaar voor vele zorgeloze kilometers, ontdek onze prachtige Maserati 3500GT nu bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Maserati?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name