1967 Porsche 911 S Targa Softwindow

Porsche1967
911 S Targa Softwindow


  • 2e eigenaar
  • Volledige geschiedenis
  • Dé ultieme 911 Targa
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Toen het Porsche 911 F-model werd gelanceerd, was er alleen een coupé. Porsche wilde kort daarna een cabriolet presenteren, maar vooral in de VS waren er zeer strenge veiligheidsvoorschriften die het bijna onmogelijk om een normale cabriolet in de States te verkopen. Om aan de regelgeving te voldoen, kwam Porsche met een antwoord, en wat voor één: de Targa. Deze ideale mix tussen comfort en veiligheid werd geïntroduceerd in 1965 en vormde de basis voor een legende die op vandaag nog steeds verder leeft als één van de meest iconische Porsche modellen ooit gemaakt.

Zeldzamer dan dit wordt het niet! Een extreem originele en volledig matching numbers and colors ‘67 Porsche 911 ‘S’ Targa Soft Window van de eerste eigenaar. Een must- have collectorsitem dat het hart van elke Porsche fanaat sneller doet slaan. En door de “S” motorisatie uit het eerste jaar van de ‘S’-productie is hij ook erg gewild bij verzamelaars.

Onze Porsche ‘67 Porsche 911 ‘S’ Targa Soft Window is een van slechts 483 geproduceerde exemplaren in de productie van slechts 2 jaar en werd in ’67 nieuw gekocht door haar trotse eerste eigenaar, een Amerikaanse marinier die kost wat kost de wagen in de fabriek zelf in Duitsland in ontvangst wou nemen en hem al direct gebruikte waarvoor hij gemaakt werd: Rijden! Hij ging op een prachtige roadtrip doorheen Europa en reed talloze zorgeloze kilometers met zijn geliefde softwindow vooraleer hij hem richting thuisfront liet verschepen. Een ding was hem echter duidelijk geworden tijdens deze roadtrip, de origineel geleverde polo rood kleur was toch niet volledig zijn ding. Daarom besloot hij kort na de levering van de wagen het kleur door Porsche zelf te laten veranderen naar het fantastische Bahama Gelb. De wagen werd dus teruggestuurd naar de fabriek om haar van haar nieuwe prachtige lak te voorzien die op vandaag nog in uitstekende staat is. (uiteraard volledig gedocumenteerd en volledig aantoonbaar samen met de 300 pagina’s dikke map vol met facturen, brieven, certificaten en foto’s)

Originaliteit en patina zijn nu de modewoorden voor 911-verzamelaars en een goed geconserveerde auto met matching numbers die nog steeds in haar eerste lak vertoeft en een uitzonderlijk uitgebreide historiek zoals deze 911 Soft Window heeft is waar iedereen naar op zoek is. Ze werd nooit volledig gerestaureerd en bevindt zicht op vandaag in een uitzonderlijk goede staat. De Prachtige bahama gelb lak is nog grotendeels origineel en vertoont een prachtige patina net als de originele bekleding en originele Recaro sportzetels in het interieur.

Als kerst op de taart is dit ook nog eens het meest gegeerde “S” model waardoor hij een verbeterde ophanging, koni schikdempers, geventileerde schijfremmen en een motorupgrade van 30pk kreeg. Het rijden is ongelofelijk, de precieze besturing gecombineerd met de korte wielbasis en het gewicht van de motor achter de achteras zorgen voor een ongeëvenaarde rijervaring. En wat is er nu beter dan op een prachtige zomerdag de softwindow open te zetten, de wind door de auto laten waaien en een symfonie van de luchtgekoelde 2.0 zescilinder motor op de achtergrond te laten zingen.

Als je op zoek bent naar de ultieme Porsche 911 Targa in een zeer originele maar ook een enorm kwalitatieve en perfect rijdende staat dan is dit de wagen die je moet hebben. We komen ze zelden tegen met deze historiek en in deze uitzonderlijke staat en dat maakt hem een van de meest begeerde modellen door de echte verzamelaars. Wacht niet langer en kom ze nu ontdekken bij Rock ’n Roll Classics.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name