1964 Corvette C2 Stingray

Corvette1964
C2 Stingray


Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Over een Amerikaans Icoon gesproken.

In 1962 was het de Chevrolet afdeling van General Motors die met de totaal vernieuwende Corvette C2 kwam en als bijnaam de Stingray kreeg. Het was een enorme veranderingen aan het vorige C1 model en dit heeft voor Chevrolet de vruchten meer dan afgeworpen. Tot op vandaag staat de C2 Stingray in de top 10 van beste sportwagens van de jaren 60
Naar een ontwerp van Larry Shinoda die rechtstreeks onder leiding stond van Bill Mitchell, die op zijn beur meegedragen heeft aan het iconische ontwerp van de Ford Mustang.
De carrosserie werd gebaseerd op de C1 en bestond net zoals haar voorganger uit glasvezel om wat gewicht te kunnen besparen. Hierdoor konden haar ontwerpers de vrije loop gaan aangezien het met glasvezel gemakkelijker was bepaalde vormen te creëren die met staal of aluminium moeilijker waren. De C2 was leverbaar als coupe & cabriolet versie en werd 6 jaar lang in productie genomen.
Het zou geen Amerikaan zijn mochten er in hun sportwagens geen grote motorblokken gelegd worden, de C2 werd in '64 geleverd met een 375pk sterk 5.4liter V8 motorblok en deze werden door de jaren nog enkele keer aangepast door Chevrolet. Aan kracht alleszins geen gebrek…

Onze Chevrolet Corvette Stingray werd in 1963 aan zijn nieuwe trotse eigenaar geleverd in the States en mocht gedurende lange tijd tussen haar soortgenoten opgroeien. Na een geruime tijd in Amerika vond ze dan toch de weg naar Europa en werd ze in Oostenrijk door haar vorige eigenaar volledig onderhanden genomen en gedurende de jaren dat hij ze in zijn bezit had perfect onderhouden. Onze Belgische eigenaar kocht de wagen enkele jaren geleden aan om toe te voegen aan zijn collectie. Deze prachtige Amerikaanse lijn mocht er volgens hem niet aan ontbreken. De wagen ziet tot op vandaag nog steeds even prachtig uit zoals ze de eerste keer in België binnenrolde. De prachtige Gunmetal Grey koetswerkkleur werd zorgvuldig herschilderd en maakt van dit exemplaar een van de meest gewilde kleurencombinaties, subtiel maar toch prachtig en sportief. Als je plaatsneemt in de wagen is het onmiddellijk dat zwarte lederen interieur, die er als nieuw uitziet, die in het oog springt. Kijk even verder rond en de grootste troef van deze American Muscle car is recht voor je te vinden, de manuele 4- versnellingsbak. Het sportieve rijden word hierdoor perfect gekoppeld aan een overdosis van kracht maar maakt het ook perfect mogelijk om deze Stingray perfect in de hand te houden. Het zorgt ervoor dat deze wagen voor iedereen perfect bestuurbaar wordt en net dat is één van de redenen waarom een Corvette stingray door iedereen geliefd is.

Als er één model is die niet aan uw collectie mag ontbreken is het toch deze Corvette C2 Stingray. De American Muscle car bij uitstek weet met zijn prachtige lijnen en sublieme motorisatie iedereen te bekoren. Stap in in deze wagen en na een uitgebreide testrit zal u volledig verkocht zijn, de rij ervaring is subliem en laat een totaal nieuwe wereld voor u opengaan. Maak je spullen en bereid je voor op die American Roadtrip die al zo lang op jullie verlanglijstje staat want deze wagen maakt het perfect mogelijk en is plezier gegarandeerd!

Kom ze nu ontdekken bij Rock 'n Roll Classics!

Interesse in deze Corvette?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name