1963 Alvis TD21 Drophead Coupe

Alvis1963
TD21 Drophead Coupe


  • Zeldzaam Drophead model
  • Volledige gedocumenteerde restauratie
  • Volledig gedocumenteerd van eerste tot huidige eigenaar
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Alvis, Brits automobielerfgoed op zijn best. Begonnen als een kleine motorenfabriek in 1919, Alvis stond bekend om het produceren van aluminium zuigermotoren, dus stelde de eigenaar de naam ALVIS voor, waarbij de woorden ‘aluminium’ en ‘vis’ in het Latijn kracht werden gecombineerd. Beginnend met hun eerste model in de vroege jaren 20, kreeg het bedrijf een reputatie van kwaliteit en prestaties. Na race-successen op Le Mans in 28 produceerde Alvis een van de eerste voorwielaangedreven productiemodellen met bovenliggende nokkenas en supercharger. Latere auto's introduceerden ‘in ware Alvis-traditie’ 's werelds eerste volledig gesynchroniseerde versnellingsbak, onafhankelijke voorwielophanging en servo-remmen. Na de oorlog werd de autoproductie hervat en in 1950 werd een 3 liter zescilindermotor aangekondigd die sindsdien de basismotor werd voor al hun geproduceerde auto's. In 53 stemde Alvis ermee in om de Graber-carrosserie op hun chassis te bouwen, maar het was zo duur dat ze in drie jaar tijd maar 17 exemplaren bouwden. Alvis kocht de Graber-rechten in 55 en sloot een deal met de bekende Bentley en Rolls-carrosseriebouwer Park Ward om bouw de auto's. De resulterende TD21 werd aangekondigd in 59 en kreeg uitstekende pers. Men noemde het "een van de meest betoverende driver car's die je je kunt voorstellen". Het was het succesmodel voor Alvis. Deze auto's, TD21 en zijn latere varianten, de TE21 en tenslotte de TF21, staan bekend om zijn bouwkwaliteit, aantrekkingskracht en snelheid. Halverwege de jaren 60 was het echter duidelijk dat het einde niet ver weg kon zijn met een prijskaartje van bijna het dubbele van dat van de in massa geproduceerde Jaguar.

Nieuw geregistreerd in 1963, deze mooie TD drophead Coupé was in dezelfde familie totdat hij werd gekocht door de huidige eigenaar in 2011. Sinds die datum heeft de auto een uitgebreide restauratie en verbetering ondergaan; de auto heeft een nuts and bolts restauratie ondergaan en is overgespoten in de originele Alice Blue, afgewerkt met een prachtig offwhite lederen interieur. Motor en mechanica zijn opnieuw opgebouwd tot een uitstekende standaard, waardoor de auto er bijna 10 jaar na de restauratie nog steeds uitstekend uitziet en rijdt, wat alleen maar de kwaliteit van het uitgevoerde werk kan bewijzen. Al dit werk is volledig gedocumenteerd in facturen ,met honderden foto's. Historische documenten zijn aanwezig, inclusief oud papierwerk van de eerste eigenaar tot op heden.
De pers had meer dan gelijk toen ze beweerde dat dit een voortreffelijke auto voor eigenaar en bestuurder was, met de aanvullende Bentley- of Rolls-look en feel. Heeft de voordelen van een elektrische stuurbekrachtiging, zodat het rijden door de stad net zo moeiteloos verloopt als met een moderne auto. Deze vierzits cabriolet is een auto die u en het gezin mee kan nemen voor mooie ritjes over het platteland.

Interesse in deze Alvis?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name