1958 Porsche 356 A Speedster

Porsche1958
356 A Speedster


  • Reutter bodywork
  • Origineel Meissen Blau
  • Porsche Kardex
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Max Hoffman, een scherpzinnige waarnemer van de Amerikaanse automarkt en een gepassioneerd liefhebber van high-performance voertuigen, zag een kans om te voldoen aan de groeiende vraag naar raceklare Porsches. Na een gesprek met Porsche stelde hij voor om een betaalbare sportauto te ontwikkelen, speciaal voor racefanaten.

Het resultaat was een auto met één enkel doel: het circuit overheersen. De Speedster was licht, wendbaar en zonder overbodige extra's. Alles draaide om pure, onvervalste prestaties. De Speedster werd al snel een vertrouwd gezicht op Amerikaanse circuits en nam regelmatig deel aan race-evenementen van de Sports Car Club of America (SCCA) en de California Sports Car Club.

De 1958 Porsche 356 A Speedster had een eenvoudig ontwerp, met een afneembare voorruit, een lichtgewicht cabriokap en zijgordijnen in plaats van traditionele oprolbare ramen. Binnenin lag de nadruk op functionaliteit in plaats van luxe. Hoewel de auto aanvankelijk Amerikaanse autoliefhebbers aansprak, omarmden ook Europese liefhebbers de auto snel. Wat begon als een Amerikaanse innovatie liet al snel een onuitwisbare indruk achter aan beide zijden van de Atlantische Oceaan en vestigde zijn status als geliefde auto onder fans over de hele wereld.

Chassisnummer 84270 rolde op 11 december 1957 de Porsche-fabriek in Zuffenhausen uit. Aanvankelijk bedoeld als een model voor 1958, werd deze Porsche gebouwd volgens de gewilde T2-specificatie. Ze verliet de fabriek in een unieke Meissen Blau lakkleur, maar heeft vandaag de dag een hoogwaardige herschildering ondergaan in Signal Red.

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat deze Speedster zonder twijfel een van de beste exemplaren is waar we al mee hebben gereden. De 1.582 cc 4-cilinder Type 616/40 motor levert moeiteloos constant vermogen in elke versnelling, terwijl de trommelremmen ongelooflijk goed hun werk doen. Bovendien verkeert de carrosserie van de wagen in uitstekende staat. Alle panelen zijn mooi recht en de pasvorm is nagenoeg perfect.

Als kers op de taart wordt deze auto geleverd met diverse documenten, waaronder een exemplaar van de fabrieks-Kardex en de owners manual. Ook zijn een krik, tonneau cover en zijgordijnen keurig opgeborgen.

Deze 1957 Porsche 356 A Speedster, chassis 84270, biedt een buitengewone kans om een perfect rijdend stuk autogeschiedenis te verwerven. Nu beschikbaar bij Rock N Roll Classics.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name