1971 Porsche 911 2.2T Targa

Porsche1971
911 2.2T Targa


  • Zeer origineel exemplaar
  • Meest gewilde Targa versie
  • Signal Orange
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Porsche trok flink wat aandacht toen ze in september 1965 de baanbrekende 911 Targa onthulden op de Internationale Autotentoonstelling in Frankfurt. Deze bijzondere auto gooide alle traditionele categorieën overboord – het was niet zomaar een cabriolet, coupé, hardtop of sedan. Het introduceerde juist het concept van een veilige cabriolet met een vaste rolbeugel. De naam "Targa" was een knipoog naar Porsche's indrukwekkende racegeschiedenis, vooral de Targa Florio-wegrace in Sicilië, waar ze schitterden sinds het midden van de jaren 1950. Tussen zijn soortgenoten is de T-variant een frequente keuze voor Targa-liefhebbers die een dagelijkse rit willen maken die niet alleen soepel rijdt tijdens ontspannen ritten, maar ook een ongelooflijk plezierige rijervaring biedt.

Op vandaag vormen originaliteit en patina de kernbegrippen voor echte liefhebbers van de Porsche 911. Dit exemplaar, met haar prachtige patina en zelfs nog deels de eerste lak, is precies wat elke liefhebber op zoek naar is.

Bij een eerste blik op de auto wordt al snel duidelijk dat deze nooit volledig is gerestaureerd. Het interieur van de wagen is ongezien origineel. Het is werkelijk indrukwekkend hoeveel originele elementen nog behouden zijn gebleven. Het originele dashboard, de onvervangen tapijten, de prachtige geperforeerde kunstleer zetels en zelfs het correct gestempelde Mahle gas burner reservewiel zijn allemaal nog aanwezig. Zelf de chroomdelen zien er nog goed uit! Uiteraard mag je bij een ongerestaureerde wagen zoals deze hier en daar wel eens een perfecte imperfectie verwachten en de uitzonderlijk mooi gepatineerde signal orange lak is hier een mooi voorbeeld van. Ze is zelfs nog deels origineel en toont aan dat deze 911 al een liefkozend leven achter de rug heeft. Deze topwagen werd zelf uitgerust met de extreem zeldzame en correct afgestempelde Mahle gas burner velgen die een fortuin kosten en op vandaag praktisch onvindbaar zijn. Deze Mahle velgen werden van magnesium gemaakt en waren de lichtste velgen die je op je sportieve 911 kon hebben en deden het rijgedrag zeker te goede. Het is dan ook duidelijk dat iemand die deze prijzige optie nam enkel het beste van het beste voor ogen had met z’n wagen.

Natuurlijk betekent de prachtige patina niet dat deze auto minder goed zal presteren. Integendeel, de luchtgekoelde 2.2-liter zescilinder boxermotor is volledig gereviseerd en levert vandaag de dag uitstekende prestaties. Combineer dit met de zeldzame en correcte Zenith 40 TIN carburateurs die je tegenwoordig bijna nooit meer op deze wagens terugvindt en dit zorgt telkens weer voor een ongeëvenaarde rijervaring. Klaar voor nog vele zorgeloze kilometers!

Als je op zoek bent naar een zeer originele maar ook een enorm kwalitatieve en perfect rijdende Porsche 911 is dit de wagen die je moet hebben. Kom ze nu ontdekken bij Rock ’n Roll Classics en wie weet geniet jij binnenkort van dit prachtige exemplaar.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name