1991 Porsche 964 3.3 TURBO

Porsche1991
964 3.3 TURBO


  • Origineel europese wagen
  • Elektrisch schuifdak
  • Paint to sample ( Steingrau metallic)
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Het grote succesverhaal van de G-modellen van Porsche was de langverwachte 964 die op de markt kwam in 1989. Op de markt als zowel Carrera 2, 2wiel aangedreven en Carrera 4, 4-wiel aangedreven en nog enkele andere wijzigingen zoals ABS en powersteering maakten van deze wagen de ideale Porsche voor dagelijks gebruik met het echte karakter van een 911.
Het paradepaardje van de 964 reeks werd voorgesteld in 1990 op het autosalon van Geneve: De turbo!
In de eerste versie behield bij het mechanische gedeelte van zijn voorganger met enkele upgrades, de 3.3l motor met enkele mechanische wijzigingen waardoor het vermogen al snel opgedreven werd naar 320pk. Dankzij de nieuwe turbomotor werd het koppel al snel opgedreven naar 450Nm afgeleverd over een veel groter bereik. Van de 964 turbo werden in zijn slechts 2 productiejaren slechts 3660 exemplaren gemaakt en blijft tot op de dag van vandaag nog steeds één van de meest gegeerde modellen op de markt!

Bad boys, bad boys whatcha gonna do?

Onze Porsche 964 Turbo rolde van de band in 1991 en vond zijn oorsprong via een Porsche dealer in Madrid naar zijn eerste trotse eigenaar. Deze originele Spaanse furie wist gedurende een lange tijd door zijn elektrische schuifdak en airconditioning de Spaanse temperaturen goed te temmen. Ze werd steeds correct onderhouden, wat perfect aan te tonen is aan het correct ingevulde onderhoudsboekje en de aanwezige facturen hiervan.
Na jaren van de Spaanse zon genoten te hebben vond ze haar weg naar België, waar ze door de huidige eigenaar, die tevens een echte Porsche fanaat is, werd toegevoegd aan zijn collectie. De eigenaar kocht ze in de staat waar ze zich vandaag de dag nog steeds in bevind, prachtig, en reed slechts enkele duizenden kilometers met de wagen! De wagen heeft op dit moment slechts 142.000 perfect aantoonbare kilometers gereden waardoor de wagen zich nog steeds in een uitmuntende staat bevindt. Het originele interieur ziet er als nieuw uit, geen afgetrapte 964 Turbo maar een goede onderhouden exemplaar. De wagen werd lichtjes up gegrade en gemoderniseerd door de zwarte turbowielen en hier en daar wat zwarte accenten aan toe te voegen, dit maakt de wagen enkel aantrekkelijker en sportiever qua looks, het mag eens dat tikkeltje meer zijn waardoor de wagen onderscheiden wordt van een “standaard” 964 Turbo. Bij het besturen van deze wagen begrijp je al snel waar het om gaat en waarom je zo snel verslaafd geraakt aan deze wagen, "when the turbo kicks in!" De wagen is pijlsnel, en ligt enorm goed op de baan waardoor de wagen perfect in het dagelijkse verkeer gebruikt kan worden maar je ook op het circuit telkens opnieuw zal doen verbazen. De manuele versnellingsbak is een enorm plezier om in de hand te hebben en brengt het sportieve kantje onmiddellijk naar boven en toch is de wagen zeer gemakkelijk te besturen: voor ieder wat wils!

De wagen werd uiteraard door ons volledig gecontroleerd en naast enkele rubbers vervangen te hebben is ze nu volledig Rock ’n Roll approved!
Geen extra kosten te voorzien, instappen, rijden en genieten!

Durf jij het aan om deze furie te temmen? Kom ze dan nu snel ontdekken bij Rock ’n Roll Classics en wie weet rijdt jij binnenkort langs de Spaanse Costa’s met deze prachtige 964 Turbo!

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name