1966 Alfa Romeo Sprint GT Veloce

Alfa Romeo1966
Sprint GT Veloce


  • Concours staat
  • Volledig gerestaureerd
  • Topmodel van "Brievenbus" versie
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Deze prachtige schoonheid sierde voor het eerst het podium van de Frankfurt Motor Show in 1965, en sindsdien is het de droomauto van elke echte liefhebber. En waarom zou dat niet zo zijn? Deze auto heeft het allemaal - stijl, prestaties, en een erfenis die ongeëvenaard is. Ontworpen door niemand minder dan Giorgetto Giugiaro van het iconische Italiaanse designhuis Bertone, was de Sprint GT Veloce bedoeld als een sportieve versie van zijn voorganger, de Giulietta Sprint. En dat heeft hij waargemaakt! De aerodynamische lijnen van de carrosserie zijn gewoonweg betoverend, en de Alfa Romeo grille is een lust voor het oog.

Onze Alfa Romeo Sprint GT Veloce rolde van de band in 1966 en is de absolute rijderswagen bij uitstek. Hij heeft de bijnaam "letterbox" gekregen vanwege de smalle opening in de motorkap die dient als luchtinlaat voor de motor en het koelsysteem - een kenmerk dat zeer gegeerd is door echte liefhebbers. Ze werd enkele jaren geleden volledig gerestaureerd en bevindt zich op vandaag in uitzonderlijke staat. Alleen dankzij de perfecte restauratie van destijds heeft deze auto zijn ongerepte staat tot op de dag van vandaag weten te behouden. De lijnen en passingen van de carrosserie zijn excellent terwijl de Rosso alfa carrosseriekleur een prachtige combinatie vormt met het stijlvolle zwarte interieur. Maar ze is niet enkel een streling voor het oog. De “Veloce” uitvoering dat “snelheid” betekend in het Italiaans had een krachtigere motor, een sportiever chassis en verbeterde remmen. Geen wonder dus dat ze beschouwd werd als één van de beste sportsedans in haar tijd. De krachtige 1,6-liter viercilinder die 113 pk levert werd volledig onder handen genomen en rijdt als nieuw. Terwijl u wegzakt in de comfortabele kuipstoelen en het prachtige houten stuurwiel vastpakt dat zich perfect naar uw handen vormt, voelt u de geschiedenis van het Italiaanse vakmanschap waarmee deze auto is gebouwd. De minimalistische details, het comfort, de soepele besturing, de responsieve besturing en het prachtige geluid komen allemaal samen om een keer op keer voor een onvergetelijke rijervaring te zorgen.

Kortom, Als je op zoek bent naar een zeer originele maar ook een enorm kwalitatieve en perfect rijdende Alfa Romeo Sprint GT Veloce dan is dit de wagen die je moet hebben. De ultieme rijderswagen dat klaar is voor vele zorgeloze kilometers. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name