1974 Alfa Romeo 2000 GTV

Alfa Romeo1974
2000 GTV


  • Nuts & Bolts restauratie in 2021
  • 2-Liter perfectie
  • Legendarische Bertone coupé
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

“Grand Turismo Veloce”- Woorden die als muziek in de oren klinken van elke Alfa Romeo liefhebber en een rechtstreekse weerspiegeling zijn van het sportieve karakter van deze fantastische Bertone coupé. Deze Alfa Romeo 2000 GTV werd voorgesteld in 1971 en maakte deel uit van de tweede series van de Alfa Romeo 105 modellen. Hij wordt gekenmerkt door z’n iconische dubbele koplampen, gestroomlijnde carrosserie, luxueus interieur en is op vandaag nog steeds een zeer gewild bij de echte liefhebbers.

Onze Alfa Romeo 2000 GTV zag het levenslicht in 1974 en is niet alleen volledig matching numbers & colors maar bevindt zich bovendien ook nog eens in absoluut perfecte staat. De optionele aluminium “turbina” velgen zorgen nog eens voor een extra sportieve look en maken het plaatje van meest gezochte coupé in de 105 lijn compleet. Tijdens een volledige restauratie in 2021 werden kosten nog moeite gespaard om deze Italiaanse parel naar haar oorspronkelijke glorie te herstellen. Je ziet direct aan de uitmuntende passingen, panelen en de perfecte reflecties dat dit het werk van echte specialisten is geweest. Het kunstlederen zwarte interieur vormt een heerlijke combinatie met de carrosseriekleur en bevindt zich in absolute nieuwstaat. De typische GTV sportzetels zien er uit alsof er nog nooit iemand in plaats heeft genomen en het luxueuze dashboard met de originele Jaeger tellers is hét bewijs van Italiaans vakmanschap op z’n best. Ook de volledig matching 4-cilinder twin cam motor werd volledig gereviseerd en om het rijden nog aangenamer te maken werden de oorspronkelijke Solex carburateurs vervangen door dubbele webers van het type 40 DCOE wat hem naast iets krachtiger ook een stuk betrouwbaarder maakt. Wanneer je op baan trekt met deze wagen merk je direct waarom dit de meest gezochte coupé in de 105 lijn is, de 130 pk sterke 2-liter motor is een plezier om mee te rijden en klinkt fantastisch. Daarnaast schakelt de manuele 5-versnellingsbak vlot in elke versnelling wat hem een ideale rijderswagen maakt. Een plezier voor iedere rit en dé wagen bij uitstek om van te genieten tijdens een vinnige rally of een uitgebreide zomerrit.

Als je op zoek bent naar een zeer originele maar ook een enorm kwalitatieve en perfect rijdende Alfa Romeo 2000GTV dan is dit de wagen die je moet hebben. Deze legendarische Bertone coupé is na haar recente restauratie klaar voor vele zorgeloze kilometers. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name