1968 Mercedes-Benz 280SL

Mercedes-Benz1968
280SL


  • Matching numbers
  • Origineel belgische wagen
  • Recente motorrevisie
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

In november 1967, een jaar nadat de 250SL was gelanceerd, werd de 280SL aan de assemblagelijn in Sindelfingen toegevoegd. De reden dat dit model zo snel op de markt kwam was simpel, De behoefte aan grotere motorvermogens werd groter om de Amerikaanse markt bij te houden, wat hun belangrijkste exportmarkt was. Hieruit kwam de zes-in-lijn 2.8 liter motor met 170pk. Veel kenners zeggen dat de W113 in de jaren '60 werd aangedreven door Mercedes' beste motoren ooit, inclusief de 280SL. Qua uiterlijk veranderden alleen de wieldoppen en pronkte het Mercedes-logo trots op de motorkap. De 280SL was een succesverhaal en de productie eindigde in maart 1971.

Van 0-100 km/u in slechts 8 seconden maakt dit een van de snelste auto's van zijn tijd, ook vandaag de dag kan de auto nog perfect meekomen met het dagelijkse verkeer. In de jaren van de productie van de 280SL was stuurbekrachtiging alleen voorbehouden aan de allerbeste auto's zoals deze 280SL en rijdt door deze uitzonderlijke upgrade uiterst luxueus en comfortabel.

Onze 1968 280SL werd origineel in België geleverd aan haar trotse eerste eigenaar. De wagen is tot op vandaag nog steeds volledig matching en bevindt zich in een prachtige staat. De carrosserie werd vorige jaar vakkundig tot op bloot metaal volledig onder handen genomen en opnieuw voorzien van haar prachtige en originele zilveren koetswerkkleur. Het interieur is nog het originele blauwe vollederen interieur en ademt nog steeds jaren 60 uit, het vertoont een prachtige patina maar ziet er gezien haar leeftijd uitzonderlijk goed uit. Het hart van de wagen, de originele 280SL motor werd bij ons enkele maanden terug volledig gereviseerd en is dus na enkele rodage kilometers nog zo goed als nieuw. Dit is ook precies hoe ze aanvoelt tijdens het rijden: schakelt en rijdt enorm soepel maar toch vinnig waar nodig, de ideale rijderswagen! Als kers op de taart werd de softtop ook vervangen door een nieuw exemplaar, weliswaar in de correcte kleur.

Ben je nu op zoek naar een manuele 280SL die zich in een zo goed als volledig nieuwe conditie bevindt? Zoek je ideale rijderswagen die er ook nog eens prachtig uitziet en enorm kwalitatief is? Dan is deze 280SL het antwoord op uw vraag! Kom ze snel ontdekken bij Rock ’N Roll Classics en ik durf te wedden dat ik u na een testrit niet meer uit deze wagen zal krijgen!

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name