1950 Jaguar XK 120 OTS ROADSTER

Jaguar1950
XK 120 OTS ROADSTER


  • Matching numbers & colors
  • Zeer vroege ‘steel bodied’ XK120
  • Meeste gegeerde roadster uitvoering
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Het Britse icoon, de Jaguar XK120 is er in 1948 gekomen door het grote succes van Jaguar’s conceptstudie, die te zien was op de British International Motor Show in 1948. De Jaguar XK120 was destijds de snelste productiewagen ter wereld en haalde snelheden van maar liefst 192 km/h (!). Deze Jaguar XK ontleent dan ook met trots zijn naam aan dit record, “120” staat voor 120mp/h ofwel 192km/h.

Hier aangeboden ziet u een stijlvol, doch sportief uitgevoerde ’50 Jaguar XK120 OTS roadster. Dit exemplaar draagt de prachtige kleurencombinatie ‘Cream’-wit koetswerk met ‘Biscuit’-bruin lederen interieur en een ‘Sand’-bruine softtop. Wat deze XK120 erg elegant maakt zijn de tegenwoordig moeilijk te vinden volle ‘disc-wheels’, waarvan de achterste gedeeltelijk verdwijnen achter de ‘spats’ (gesloten wielkasten). Samen met de split-window zorgt dit voor een markant uiterlijk, een waar stijlicoon! Maar schijn bedriegt, ook al ziet deze Jaguar eruit alsof hij meerdere concours heeft gewonnen, ook het sportieve aspect ontbreekt hier zeker niet. Deze XK120 uit 1950 is één van de vroegste steel-bodied XK’s wat hem erg interessant maakt voor de RT-rijders onder ons. Het spreekt voor zich dat dit vroege exemplaar eligible is voor zowel de Mille Miglia als alle andere grote events wereldwijd.

Deze Jaguar onderging een oudere kwaliteitsrestauratie waardoor de wagen zich op vandaag niet enkel in een uitstekende technische staat bevindt maar ook nog eens een prachtig patina waarbij de originele kleur zorgvuldig opnieuw werd aangebracht tijdens de restauratie. Onder de motorkap ligt de welbekende zeer goed draaiende én -klinkende XK-motor met originele SU carburateurs. De originele en boterzacht schakelende Moss-versnellingsbak ontbreekt natuurlijk ook niet. De wagen is geheel matching : chassis, motor en versnellingsbak zijn sinds de productie onafscheidelijk gebleven.

Ready to hit the road!

Deze prachtige Jaguar XK120 is nu beschikbaar bij Rock N’ Roll Classics!

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name