1960 Mercedes-Benz 190SL

Mercedes-Benz1960
190SL


  • Matching numbers
  • Nuts & bolts gerestaureerd
  • Prachtige kleurencombinatie
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Als er één wagen is die we op vlak van looks naast HET icoon van Mercedes-Benz -300SL- kunnen plaatsen moet het wel de 190SL zijn. Begin 1955 startte de productielijn van de 190SL en deze was enkel te verkrijgen in de vorm van een open grand tourer, met optionele afneembare hardtop. De 190SL deelt dan misschien wel identieke lijnen met 300SL, toch werd hij voor een compleet ander doel gebouwd, namelijk; pure elegantie, luxe en rijgenot samen gegoten in de vorm van een open GT. De 190SL is gebouwd op een verkort monocoque platform van zijn luxueuze broer, de W121 ‘Ponton’.

Onze 190SL die we hier hebben is een echte parel voor het oog. Dit matching nummers exemplaar ronde zonet een volledige en aantoonbare nuts and bolts restauratie van concoursniveau. Kosten nog moeite werden gespaard om deze prachtige lijnen in een nieuw jasje te plaatsen en alsof het gelukt het is, deze prachtige kleurencombinatie is een ware streling voor het oog. Ze ziet er niet alleen prachtig en nagelnieuw uit maar rijdt zoals ze eruit ziet. De 105pk sterke en volledig gereviseerde motor in combinatie met de manuele 4 versnellingsbak rijdt enorm soepel en is zeer eenvoudig en aangenaam bestuurbaar wat ze ook direct een zeer gegeerde wagen maakt voor rally’s, zondagse ritten en zelfs reizen, deze parel gaat geen uitdaging uit de weg. Met slechts 1600km na restauratie is ze dus ingereden en op punt gezet, klaar voor haar nieuwe eigenaar! Het cognac kleurige interieur werd tot in de puntjes afgewerkt en waant je in een waar luxueus salon waar je nog even kan in wegdromen. De leuke extra zijn de opmaat gemaakte koffers in de kofferbak, ideaal om op reis te vertrekken! Deze wagen straalt van boven tot onder, binnen tot buiten pure luxe en kwaliteit uit. Kortom een wagen die beter is dan toen ze in 1960 van de band rolde.

Zie je jezelf al rondrijden in dit prachtige exemplaar? Bent u klaar om deze wagen te temmen tijdens een rally, zondagse rit of één van de vele reisjes? Wacht niet langer en kom ze nu ontdekken bij Rock ’n Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name