1987 Porsche 930 Turbo Cabriolet

Porsche1987
930 Turbo Cabriolet


  • Paint to sample exterieur & one off interieur
  • IAA Frankfurt 1987 show car
  • Ongeloofelijke historiek
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De Porsche 930 Turbo was een echte 'Supercar' die de jaren zeventig en tachtig definieerde en was een van de snelste productieauto's die destijds verkrijgbaar waren. Hij was voor het eerst te zien op de Autosalon van Parijs in 1973 en de volledige productie startte twee jaar later. De basismotor was afkomstig van de iconische Carrera 2.7RS die werd uitgeboord tot een 3.0 liter en uiteraard van een turbo werd voorzien. De technologie was afkomstig van Porsche's 917/30 Can-Am race programma. Dit icoon werd aanvankelijk ontworpen als een homologatieversie van de turbomotor voor de racerij, Porsche mikte eerst op een productie van slechts 500 exemplaren maar het succes van het model leidde echter al snel tot het besluit om daar niet bij te laten.

Onze Porsche 930 Turbo Cabriolet is er eentje die een geweldig verhaal te vertellen heeft.

Het verhaal begon in 1987 wanneer Porsche een grote indruk wou nalaten voor de lancering van de 911 speedster op de IAA Frankfurt Show. Ze bouwden enkele Fantastische pre-production prototypes om de nieuwigheden van dat jaar aan het grote publiek voor te stellen. Enkele zorgvuldig geselecteerde wagens waaronder deze Porsche 930 Turbo Cabriolet werden van de productielijn gehaald en overgebracht naar de speciale afdeling binnen Porsche genaamd ‘Porsche Exclusive Manufaktur”. Om de show te stelen als eerste cabriolet variant op de Porsche 930 Turbo Coupe werd ze voorzien van haar prachtige (paint to sample) Pearlescent gold lak, een one-off colour to sample licht grijs interieur, airconditioning en een elektrisch cabriodak. Allemaal perfect aantoonbaar in de ongelofelijke historie bij de wagen met onder andere het certificate of authenticity, talloze foto’s, plattegronden en fragmenten van wanneer de Porsche in 1987 op de beurs stond en meerdere magazines waarin het verhaal van deze Porsche verteld wordt die samen met de originele boekjes allemaal zorgvuldig werden bijgehouden in een dikke map.

Ze onderging in 2013 een volledige restauratie bij Cranford Classics en bevindt zich dan ook in absolute topstaat. Het spreekt voor zich dat bij wagens met een uitzonderlijke geschiedenis als deze, kosten noch moeite werden gespaard om ze exact volgens originele specificaties te gaan herstellen. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien. Elk onderdeel werd zorgvuldig gestript, geïnspecteerd en waar nodig vervangen door originele Porsche onderdelen. Ook de motor en transmissie werden volledig gestript ter inspectie en zijn in topstaat. Net als het cabrio dak dat herbouwd werd met correcte materialen en volgens exact hetzelfde kleur.

Op vandaag pronkt deze unieke Porsche 930 Cabrio nog steeds in haar prachtige configuratie als toen ze in 1987 op de IAA Frankfurt show menig harten stal, volledig matching numbers and colours, nog steeds het originele interieur dat in perfecte staat is en zelf het originele reservewiel en de originele toolset zijn nog aanwezig. De carrosserie is in uitzonderlijke verzorgde staat en reflecteert perfect de staat van de onderkant.

De wagen loopt en rijdt uitzonderlijk goed. De perfect afgestelde 3.3 Flat-six motor met slechts 74.000 kilometer op de teller start gemakkelijk en de koppeling laat de fabrieks 4-versnellingsbak prima haar werk doen, waardoor zowel op- als terugschakelen gemakkelijk en uiterst soepel verloopt en deze wagen gemakkelijk bestuurbaar is voor iedere chauffeur.

Kortom, een zeer originele one-off Porsche 930 Turbo Cabriolet met een ongelofelijke historiek dat klaar is om het pronkstuk te worden van iedere collectie en ook nog eens de perfecte rijderswagen is, klaar voor nog vele zorgeloze kilometers. Kom hem nu ontdekken bij Rock 'n Roll Classics.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name