1966 Porsche 911 2.0 Coupé

Porsche1966
911 2.0 Coupé


  • Matching numbers & colors
  • Nuts and bolts concours restauratie
  • Uitgebreide historiek
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De bekendste sportwagen aller tijden, de legende, het van het: de Porsche 911.

Tot op vandaag nog steeds een van de mooiste sportwagens ooit gemaakt en haar schoonheid werd sinds het prille begin door iedereen geprezen! Naar een design van Ferdinand Porsche zijn oudste zoon, Ferdinand 'Butzi' Porsche die het prachtige 911 icoon tot stand bracht. Omdat Porsche met vernieuwing diende te komen na het jarenlange succes van de 356 modellen moesten ze met een moderner design komen : de 911 werd geboren. Dit icoon heeft volgens ons verder weinig introductie nodig…

Het was in 1966 dat haar trotse eerste eigenaar de wagen mocht ophalen bij de dealer in röttger te Hagen, Duitsland. Hij koos voor het prachtige en unieke Champagne Gelb met bijpassende zwarte kunstlederen interieur.

Op vandaag is de wagen nog steeds volledig matching. De motor, versnellingsbak en het chassis zijn nog steeds deze van toen de wagen nieuw was. Tijdens een uitgebreide nuts&bolts restauratie werden kosten nog moeite gespaard om deze parel naar haar oorspronkelijke glorie te herstellen. Op elk detail werd gelet en de originaliteit was voor de eigenaar van groot belang. Het volledige proces werd aan de hand van een 600-tal foto’s vastgelegd in een zeer gedetailleerd restauratiedossier. Het resultaat mag er meer dan zijn, het afwerkingsniveau van deze Porsche is gewoon weg fenomenaal. De passingen zijn uitzonderlijk goed en de panelen zijn perfect evenwijdig met elkaar. De Champagne Gelb lak is een streling voor het oog en ziet er uit alsof de wagen net uit de fabriek kwam rollen. Op de correcte groene tellers valt na restauratie slechts 18 km af te lezen. zi Je ziet direct dat dit het werk van een echte specialist is geweest. Ook de stoelen werden tot in de perfectie onder handen genomen en tot in detail afgewerkt , ze zien er uit alsof er nog nooit iemand in plaats heeft genomen. Het sturen voelt licht en precies aan en stoelen zijn zodanig comfortabel dat je je plaats niet gemakkelijk nog zal willen afstaan. Door de revisie van de originele matching numbers motor en versnellingsbak ziet deze 911 er niet enkel als nieuw uit maar rijdt ze ook als nieuw. De luchtgekoelde 2-liter zescilinder boxermotor levert 130 pk en klinkt als muziek in de oren terwijl de 5 versnellingsbak soepel doorheen iedere versnelling schakelt. Om het rijden nog iets aangenamer te maken werd er een kleine performance upgrade gedaan door het plaatsen van tijdscorrecte en uiterst betrouwbare weber carburateurs (type 40IDA). Een plezier voor iedere rit!

Niets ontbreekt aan deze wagen, van het originele onderhoudsboekje, handleiding en certificaat van authenticiteit tot zelf het correcte reservewiel dat zich nog steeds in de wagen bevindt. Naast de originele boekjes wordt de historiek perfect aangevuld door het uitgebreide restauratieverslag

Dit is de ’66 er waar u naar op zoek bent. Volledig met oog op originaliteit tot in de puntjes gerestaureerd, matching numbers& colors en klaar voor vele zorgeloze kilometers. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name