1966 Alfa Romeo Sprint GT Veloce

Alfa Romeo1966
Sprint GT Veloce


  • Zeer gewilde brievenbus -versie
  • Volledig gerestaureerd
  • Veloce topmodel
€ 64.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Deze schoonheid sierde voor het eerst het podium van de Frankfurt Motor Show in 1965, en sindsdien is het de droomauto van elke echte liefhebber. En waarom zou dat niet zo zijn? Deze auto heeft het allemaal - stijl, prestaties, en een ongeëvenaarde merkgeschiedenis. Ontworpen door niemand minder dan Giorgetto Giugiaro van het iconische Italiaanse designhuis Bertone, was de Sprint GT bedoeld als een sportieve versie van zijn voorganger, de Giulietta Sprint. En dat heeft hij zeker waargemaakt!

Onze prachtige Alfa Romeo Sprint GT Veloce is een parel onder de rijdersauto's. Na een grondige restauratie enkele jaren geleden, straalt deze auto nog altijd in absolute topconditie. De bijgevoegde uitgebreide fotoreportage laat zien dat het voertuig destijds volledig tot op het blote metaal werd gestript en vervolgens weer werd opgebouwd volgens de originele specificaties. Ook op mechanisch vlak is vrijwel alles onder handen genomen.

Met haar infrequente bianco carrosseriekleur en een zwart interieur is ze werkelijk een prachtige verschijning. Maar haar aantrekkingskracht beperkt zich niet tot haar uiterlijk. Het is een waar genot om in deze auto te rijden, mede dankzij de vinnige 1,6-liter viercilinder motor die tijdens de restauratie volledig onder handen werd genomen

Ook de staat van zowel de carrosserie als het interieur zijn subliem te noemen. Zodra u plaatsneemt in de comfortabele lederen stoelen en het prachtige houten stuurwiel vasthoudt, wordt duidelijk dat er tijdens de restauratie geen enkel detail over het hoofd is gezien. Elk element in het interieur is met de grootste zorg en aandacht afgewerkt. Van de verchroomde deurhendels tot de stoffen bekleding, alles is tot in de kleinste details verzorgd

En als kers op de taart worden bij deze prachtige Alfa Romeo Sprint GT niet alleen de originele "Guida dei Servizi" en instructieboekje geleverd, maar ook talloze foto’s van het restauratieproces.

Kortom, Als je op zoek bent naar een zeer originele maar ook een enorm kwalitatieve en perfect rijdende Alfa Romeo Sprint GT dan is dit de wagen die je moet hebben. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name