1957 Chevrolet Corvette C1

Chevrolet1957
Corvette C1


  • Manuele 4.6L V8
  • Zeldzame originele Aztec Copper / Beige kleur
  • Onlangs vernieuwde softtop
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Het begon allemaal in september 1951 in New York. Hier kreeg ontwerper Harley Earl, geïnspireerd door een racewedstrijd, een idee voor een gloednieuwe sportauto. Na een prototype in september 1952, maakte de Corvette in januari 1953 zijn publieksdebuut op de Motorama Show. Door de vele overweldigende reacties kwam de auto al zes maanden later op de markt. Op 30 juni 1953 reed de eerste Corvette de fabriek uit. Een legende was geboren! De C1 was niet alleen de eerste sportwagen van Chevrolet, maar ook een van de eerste Amerikaanse sportwagens die internationaal succes oogstte

Chevrolet beschreef het Corvette-gevoel in één enkel woord: FUN! De Corvettes die vier jaar aan dit baanbrekende model voorafgingen waren al geweldig, maar de 1957 Corvette maakte FUN nog spectaculairder

Dit iconische model is een van de slechts 452 exemplaren uitgerust in een Aztec Copper fiberglass body met lichtbeige coves en beschikt over een recentelijk vernieuwde softtop.

Wanneer je plaatsneemt in de beige vinyl kuipzetels, waan je je even terug naar het tijdperk van de jaren ’50. De afgewerkte stijlvolle details, zoals een op het dashboard gemonteerde achtereruitkijkspiegel, een klok en de originele AM-radio, geven de auto een uniek en authentiek karakter.

Deze auto nodigt je uit om het stuur te pakken, de benzine te laten stromen en je te laten meevoeren door de machtige V8-motor. Deze Amerikaanse klassieker geeft je het gevoel om het verleden opnieuw te beleven. Met de kenmerkende 4.7L V8-motor onder de motorkap gekoppeld aan een manuele 3 versnellingsbak en de precieze besturing, zult u zich snel thuis voelen achter het stuur. De strakke en soepele wegligging garanderen een plezierige en gedreven rijervaring, terwijl de indrukwekkende acceleratie u in staat stelt om moeiteloos mee te kunnen met het dagelijks verkeer.

Het is een auto die nog steeds de verbeelding prikkelt en het gevoel van "FUN" opnieuw tot leven brengt. Of je nu een verzamelaar bent, een liefhebber van klassiekers of gewoon op zoek bent naar een bijzondere rijervaring, de Corvette is de auto die je zoekt. Geen kosten te voorzien, klaar voor jarenlang rijplezier! Nu beschikbaar bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Chevrolet?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name