1986 Porsche 930 Turbo 3.3

Porsche1986
930 Turbo 3.3


  • Gegeerde 3.3 Uitvoering
  • Elektrisch schuifdak
  • "The widowmaker"
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De Porsche die al je zintuigen op scherp zet: De 930 Turbo aka The widowmaker.

De Porsche 930 Turbo was een echte 'Supercar' die de jaren zeventig en tachtig definieerde en was een van de snelste productieauto's die destijds verkrijgbaar waren. Hij was voor het eerst te zien op de Autosalon van Parijs in 1973 en de volledige productie startte twee jaar later. De basismotor was afkomstig van de iconische Carrera 2.7RS, die werd uitgebreid tot 3.0 liter en uiteraard van een turbo werd voorzien met technologie die afkomstig was van Porsche's 917/30 Can-Am-programma. De carrosserie kreeg een speciale behandeling met als resultaat een van de meest agressief ogende Porsches ooit gemaakt met zijn brede bogen en indrukwekkende achterste whale-tail en de remmen kwamen rechtstreeks van de Porsche 917 racewagen. 

Dit icoon werd aanvankelijk ontworpen als een homologatieversie van de turbomotor voor de racerij, Porsche mikte eerst op een productie van slechts 500 exemplaren maar het succes van het model leidde echter al snel tot het besluit om de productie niet te beperken.

Onze originele Europese 3.3 liter Porsche 930 Turbo rolde van de band in 1986 en is alles wat je zoekt in een 911. Sportief, stijlvol, elegant, en uiteraard zeer snel.

De 3.3 liter versie zorgt voor net dat tikkeltje meer comfort tijdens het rijden dan de voorafgaande 3.0 uitvoering en is tot op vandaag nog steeds volledig matching in een prachtige staat. Ze ziet er geweldig uit met haar uitzonderlijke kleurencombinatie: de Prussian blue metallic koetswerkkleur, dat enkele jaren geleden volledig herschilderd werd, en het bijpassende vollederen blauwe interieur. De brede schouders en contour accentueren de wielen en zorgen voor die heerlijke agressieve maar tegelijkertijd stijlvolle look.

De wagen loopt en rijdt uitzonderlijk goed. De perfect afgestelde motor met slechts 104.500 kilometer op de odometer start gemakkelijk en de koppeling laat de fabrieks 4-versnellingsbak prima haar werk doen, waardoor zowel op- als terugschakelen gemakkelijk en uiterst soepel verloopt en deze wagen gemakkelijk bestuurbaar is voor iedere chauffeur.

Na een uitgebreide testrit in deze wagen zal er je één ding zeker niet ontgaan zijn en het “wauw” gevoel bij u naar boven gebracht hebben, die geweldige boost aan +- 4500 toeren wanneer de turbo inslaat. Zo'n aan/uit scherpte zou vandaag de dag quasi onacceptabel zijn, maar het is ook wat deze iconische Porsche bijzonder maakt en waar ze voor gekend staat.

De titel van “alledaagse supercar’ haalde de 930 niet voor niets. Naast z’n ongeziene prestaties op de weg was het interieur nog eens luxueus en stijlvol afgewerkt en zag het design er niet enkel enorm stoer uit maar lag ze ook bijzonder goed in de markt. Binnenin vindt u nog het originele blauwe vollederen interieur dat er gezien haar leeftijd uitzonderlijk goed uit ziet en door het originele en elektrische schuifdak kan je tijdens de warme zomermaanden onmiddellijk het cabriolet gevoel creëren in de luxe van een coupé.

Daarom: alles wat je nodig hebt gebundeld in één wagen!

Technisch werd ze door ons uiteraard volledig gecontroleerd en volledig Rock ’n Roll approved! Geen extra kosten te voorzien, instappen, rijden en vooral genieten!

Deze “Widowmaker” is nu beschikbaar bij Rock ’N Roll Classics, dus twijfel niet en kom ze zo snel mogelijk ontdekken in onze showroom.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name