1956 Fiat Siata 1100GT

Fiat1956
Siata 1100GT


  • Mille Miglia eligible
  • Perfecte staat
  • Zeer zeldzaam
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Siata (Società Italiana Auto Trasformazioni Accessori) was een Italiaanse autotuningwinkel en -fabrikant die in 1926 werd opgericht door amateur-coureur Giorgio Ambrosini. Siata verkocht aanvankelijk onderdelen voor het aanpassen en tunen van auto's van Fiat. Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf zijn eigen sportwagens te maken onder het merk Siata

Vergis je niet, onze FIAT Siata 1100GT is niet de fiat 1100 die Enzo Ferrari complimenteerde voor haar uitstekende prestaties en pittig karakter maar het is een uiterst zeldzame variant op dit model geproduceerd door Siata.

Mille Miglia - “La corsa più bella del mondo”

Onze drievoudige Mille miglia participant van de 2e eigenaar is er een van slechts 14 die in 1956 werden gemaakt in de werkplaats van Siata , en is afkomstig uit Sardinië. Vanaf het eerste moment dat je hem ziet, valt hij op door zijn sportieve, compacte carrosserie en de elegantie van zijn interieur. Hij staat nog steeds in zijn prachtige en originele duo kleu , blue-grigio Orione. Het is een auto die verdient om bewonderd te worden. Niet moeilijk dus dat hij de concours in het Zoute heeft gewonnen in zijn klasse “Little Gems”. Naast mooi voor het oog heeft deze wagen een uitzondelijke geschiedenis, ze reed 3 keer probleemloos de Mille Miglia (een reis van ongeveer 1600 kilometer) mee en start en loopt in een handomdraai.

Dit is een unieke kans om een zeldzaam stuk Italiaans autogeschiedenis in handen te krijgen. Een auto die u niet alleen trots zult maken op de weg, maar ook een bezit dat een waardevolle aanvulling op uw collectie zal zijn.

Interesse in deze Fiat?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name