1982 Mercedes-Benz R107 280SL

Mercedes-Benz1982
R107 280SL


  • Extreem lage kilometerstand
  • Manuele versnellingsbak
  • Volleder beige interieur
€ 74.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Het model '280SL', als onderdeel in de reeds bestaande R107-serie van Mercedes, werd op de markt gebracht in 1974. Het model werd geïntroduceerd ten tijde van de oliecrisis, als zuiniger alternatief voor de toenmalige grote V8-motoren. Voor de R107 was dit echter geen stap achteruit, maar een grote sprong voorwaarts. De introductie van de 6-cilinder lijnmotor met injectie bracht een grote verschuiving mee in de publieksperceptie over het merk 'Mercedes-Benz' en vooral de R107-serie. Voorheen was de SL eerder een zware, logge wagen zonder veel rijdersgevoel, te wijten aan de zware V8-motor in de neus in combinatie met een trage automaat.

De vlotte 6-cilinder transformeerde het karakter van de wagen onmiddellijk van conservatief richting sportieve cabrio. De 2.8 liter lijnmotor levert 185 pk en 238 Nm koppel, met een topsnelheid van +200km/u. De vervanging van de V8-motor bracht ook de introductie van een handgeschakelde versnellingsbak in de R107-serie met zich mee, wat het sportieve karkater van de wagen enkel versterkte. Het rijden met deze auto verloopt soepel en comfortabel, de besturing moeitloos en precies, precies zoals je van een Mercedes zou mogen verwachten.

Onze Mercedes-Benz 280SL werd in 1982 origineel geleverd in België. 

Het onberispelijke uiterlijk, smetteloze interieur en uitzonderlijk lage kilometerstand verraden dat dit een echte liefhebberswagen is. Indien de perfecte staat en extreem weinige kilometers niet volstaan, wordt deze gedachte enkel gevoed door een goedgevulde optielijst … Uitgevoerd in een prachtig antracietgrijs-metallic (1720) gecombineerd met een beige volleder interieur en zwarte cabrio-kap steelt deze wagen elke show. De eigenaar opteerde voor een sportief pookje met niet 4, maar de eerder zeldzame 5 versnellingen! Bijkomende opties als hittewerende beglazing, achterruitverwarming, 15" lichtmetalen velgen, Michelin-banden, elektrisch bediende ramen, centrale vergrendeling en zelfs ABS zorgen ervoor dat deze prachtige R107 ook naar hedendaagse standaarden nog steeds zeer mooi uitgerust is.

Met slechts 19.992 km sinds nieuw is het overduidelijk dat deze 280SL enkel werd gebruikt voor plezierritjes tijdens de perfecte omstandigheden. Elk paneel is kaarsrecht en er over de gehele carrosserie is geen enkel krasje te bespeuren. Dankzij de comfortabele stoelen en de ideale zitpositie is dit een auto die je nooit meer wilt afgeven!

Deze wagen is modern en comfortabel genoeg voor een zondagsritje naar de bakker, of een ellenlange roadtrip naar de Spaanse Costa Del Sol. Onze Mercedes 280SL staat elk moment van de week klaar om te gaan en staan waar jij wilt! Zodra je achter het stuur kruipt, voel je je genoodzaakt om te genieten waarvoor deze auto gemaakt is: het dak neer te klappen en toeren in de zon, zonder veel aandacht voor de rest van de wereld.

Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name