1978 Mercedes-Benz 450SEL 6.9

Mercedes-Benz1978
450SEL 6.9


  • 6.9 V8 motor
  • Pullman interieur
  • Uitzonderlijk origineel
€ 59.900
Informeer nu
Deel deze wagen

De Mercedes-Benz 450SEL 6.9, de high-performance versie van de W116 S-Klasse sedan, debuteerde op de Autosalon van Genève van 1974. Hij was gebaseerd op de versie met lange wielbasis van het W116-chassis uit 1972 en was voorzien van de robuuste Mercedes-Benz M100 V8-motor en volledige hydropneumatische ophanging. Opmerkelijk genoeg was het de eerste personenauto die werd uitgerust met een modern ABS-systeem, met daarin het Bosch vierwielig meerkanaals elektronisch antiblokkeersysteem dat in 1978 werd geïntroduceerd. Jarenlang was de 450SEL 6.9 de snelst accelererende en snelste Europese berline. Zijn impact werd in 1975 erkend met de prestigieuze prijs Auto van het Jaar.

Op onze prachtige Mercedes-Benz 450SEL uit 1979 prijkt trots de 6.9-aanduiding op de achterklep, een duidelijk signaal aan kenners dat dit geen gewone S-Klasse is. Hij staat voor de "Biggest and Baddest" Benz die je kunt vinden. Dit specifieke model is er één van slechts 7.380 geproduceerd in Duitsland, waar hij ook voor het eerst werd afgeleverd aan zijn trotse eerste eigenaar. In 1978 was de prijs van dit model gelijk aan die van de befaamde Rolls-Royce Silver Shadow, destijds de ultieme maatstaf voor luxe.

De specificaties van deze 450SEL 6.9 zijn werkelijk indrukwekkend, variërend van airconditioning, warmte-absorberend glas, centrale vergrendeling, elektrische ramen en een Blaupunkt Berlin radio, een van de beste en duurste autoradio's die destijds verkrijgbaar waren. Het is echt verbazingwekkend hoe goed deze tijdcapsule bewaard is gebleven, het prachtige lakwerk is nog steeds origineel, net als het speciale groene Pullman-interieur. Zijn bescheiden kilometerstand van 98.228 kilometer getuigt van zijn uitstekende en originele staat. De prachtige details, zoals het houtwerk en de heldere hemel, zien er zo goed als nieuw uit en de stoelen vertonen geen enkele tekenen van slijtage.

Wat deze auto echt onderscheidt, is hoe goed en comfortabel hij rijdt. Onder de motorkap ligt een krachtige 6.9 M100 V8-motor die 286 pk produceert, gekoppeld aan een drieversnellingsbak en koppelomvormersysteem dat zorgt voor een soepele overgang naar optimale prestaties zonder schokken, waardoor het best mogelijke rijcomfort wordt geboden. De ophanging van de auto was revolutionair, met een hydropneumatisch systeem dat volledig verschilde van de stalen veersystemen die op andere modellen werden gebruikt. De combinatie van deze ophanging met de startkoppelcompensator, de antiknikinrichting op de achteras en de antiduikregeling op de vooras resulteert in een uitzonderlijk comfortniveau. Er ontbreekt niets aan deze auto, van het originele afgestempelde onderhoudsboekje, de gebruikershandleiding en het servicehandboek tot de afleveringsbon met gegevenskaart.

Als je op zoek bent naar de ultieme Mercedes-Benz in een zeer originele maar ook zeer hoogwaardige en perfect rijdende staat, dan is dit de auto voor jou. Door zijn geschiedenis is het ook een van de meest begeerde modellen door echte verzamelaars. Wacht niet langer en ontdek hem nu bij Rock 'n Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name