1962 Ferrari 250 GT Cabriolet series II

Ferrari1962
250 GT Cabriolet series II


  • Ferrari Classiche gecertificeerd met red book
  • 1 van de 200 ooit gebouwd
  • Concours restauratie
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

De Ferrari 250 GT Cabriolet werd voor het eerst onthuld door Pininfarina op het prestigieuze Autosalon van Genève in 1957 en wist onmiddellijk de meest veeleisende klanten te fascineren met zijn klassieke lijnen en onvergelijkbare elegantie. Het succes van de eerste productie van 40 auto's leidde tot een tweede serie met meer bagageruimte en luxueus comfort. Met slechts ongeveer 200 van deze zeldzame schoonheden ooit gebouwd, markeerde de 250 GT Cabriolet een nieuw tijdperk in Ferrari's productieprogramma voor cabriolets met een vouwdak.

De 250 GT Cabriolet deelde hetzelfde chassis als de 250 GT 'Boano' en 'Ellena' coupes en deelde dezelfde mechanische componenten, zoals de verfijnde ophanging, onberispelijke remmen en nauwkeurige besturing. Hij werd gebouwd voor degenen die Ferrari's race stamboom respecteerden maar iets veel beschaafder, comfortabeler en praktischer wilden dan zijn race tegenhangers. In 1959 onthulde Ferrari de tweede generatie van dit meesterwerk met Pininfarina-body, waardoor het werd verheven tot de status van grand tourer-versie van de op de competitie gebaseerde 250 California Spider.

Onze prachtige Ferrari 250 GT Cabriolet is één van de slechts 200 geproduceerde exemplaren en werd in 1962 afgeleverd aan zijn trotse eerste eigenaar in Rome, Italië. De prachtige en kenmerkende Rosso lakkleur laat het iconische Pininfarina design volledig tot zijn recht komen. In 2015 werd hij volledig onderzocht door Ferrari Classiche expert’s om de originaliteit van de verschillende onderdelen te bevestigen. Op vandaag verkeert hij in uitstekende staat. Het chassis, versnellingsbak en de motor zijn volledig matching, zoals blijkt uit de Classiche-certificering. Hij beschikt dan ook over een red book met bijhorende authenticiteitscertificaat. In 2019 werden kosten nog moeite gespaard om dit stukje Italiaanse autogeschiedenis volledig naar originele specificaties te herstellen. Ze werd bij de gerenommeerde specialisten Bacchelli en Villa uit Bastiglia volledig tot op het blote metaal gestript om ze vervolgens tijdens een 2 jaar durende kwaliteitsrestauratie herop te bouwen. Het gehele proces koste om en bij de €300.000. Het resultaat is om u tegen te zeggen: perfecte passingen, mooie effen vlakken en erg kwalitatief lakwerk . Het Pelle-beige interieur werd opnieuw aangebracht volgens de hoogste normen en het uitgebreide restauratiedossier met foto’s en facturen dat bij de auto wordt geleverd, onthult het ongeëvenaarde vakmanschap dat onder het lakwerk schuilgaat.

De auto ziet er niet alleen als nieuw uit, hij rijdt ook nog eens voortreffelijk. De 4-Speed versnellingsbak schakelt moeiteloos in elke versnelling en laat de 240 raspaarden perfect voelbaar maken in elke versnelling. De Serie II Cabriolet is van de Ferrari 250 familie ongetwijfeld één van de meest veelzijdige en comfortabele auto's, en biedt het beste van twee werelden: de krachtige prestaties van Ferrari's iconische Colombo V-12 motor en het plezier van open-top rijden. Deze Ferrari heeft alle kenmerken waarvoor de Prancing Horse gekend staat: uitzonderlijke styling, een van de meest iconische motoren ooit gebouwd en een prachtig geluid. Hij voelt zich net zo thuis op lange kustwegen als op bochtige wegen in de heuvels.

Kortom, dit is uw kans om een extreem zeldzame, door Ferrari zelf gecertificeerde, Ferrari 250 GT Cabriolet te bezitten die recentelijk werd gerestaureerd door Bacchelli en Villa en klaar is voor vele zorgeloze kilometer. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll classics.

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name