1960 Jaguar XK 150 3.8 SE DHC

Jaguar1960
XK 150 3.8 SE DHC


  • 1 van slechts 589 DHC-modellen
  • Gewilde 3.8L SE motorisatie
  • British racing green
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

In 1957 werd de XK 150 geïntroduceerd als een meer dan waardige concurrent voor de BMW 507 en de Mercedes-Benz 300 SL. Als de laatste evolutie van de XK-serie was deze Jaguar het beste en meest geavanceerde model in zijn reeks. De styling werd bijgewerkt met een verhoogde gordellijn, terwijl de op race-geïnspireerde vierwielschijfremmen, de allereerste die standaard in een productieauto werden gemonteerd, zorgden voor de stopkracht die paste bij de indrukwekkende prestaties van de auto. Voordat de productie in 1961 stopte, werden ongeveer 2.600 XK150 Drophead Coupés geproduceerd.

Onze prachtige 1960 Jaguar XK150 3.8 SE DHC is een van de slechts 589 DHC-modellen met de zeer gewilde 3.8 SE motorisatie. Deze vergrote motorinhoud werd exclusief geproduceerd in de laatste productiejaren. Het resultaat was een krachtige DOHC straight 6 met 2X SU HD6 Carburateurs, wat zorgde voor een indrukwekkend vermogen van 220PK. Natuurlijk, met zoveel kracht aan boord is het vanzelfsprekend dat er adequate voorzieningen nodig zijn om deze auto veilig tot stilstand te brengen. Daarom werden standaard 12-inch Dunlop-schijfremmen op alle vier de wielen gemonteerd. Bovendien is deze auto royaal uitgerust met een aantal extra opties, zoals draadspaakwielen, een Jaguar mascotte op de motorkap en een dubbele uitlaat.

Op vandaag ziet de wagen er nog altijd even schitterend uit , smaakvol uitgerust in het British racing green over een bleek lederen interieur. De carrosserie verkeert in uitstekende staat, en technisch gezien is de auto eveneens in topconditie. Ze rijdt en schakelt als nieuw en biedt is een genoegen om mee de weg op te gaan.

Kortom, dit is dé perfecte auto voor een ultieme rijervaring en hij staat te popelen om nog vele kilometers op de weg te veroveren. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name