1991 Alfa Romeo SZ Trofeo

Alfa Romeo1991
SZ Trofeo


  • 1 van slechts 13 SZ Troffeo's ooit gebouwd!
  • Prachtige staat, klaar om te racen!
  • Uitgebreide historiek!
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Zelden waren de meningen over een design zo verdeeld als ten tijde van de onthulling van de Alfa Romeo SZ en net dát was precies de bedoeling van Zagato en de meesterontwerper Robert Opron. De SZ moest een wagen worden die emoties oproept, één die polariseert en ervoor zorgt dat het ontwerp blijft over de tongen gaan. Het was niet de eerste keer dat Zagato een extraordinair design neerpende voor Alfa Romeo en de populariteit van de SZ heeft ervoor gezorgd dat het ook niet de laatste keer was. Slechts een duizendtal SZ’s werden handmatig geassembleerd, wat van “Il Mostro” een zeldzame doch welgekomen verschijning in het huidige straatbeeld maakt. Van die ongeveer duizend SZ's gemaakt kregen slechts 13 exemplaren de eer om aangepast te worden tot een race serie met één model op circuits door heel Europa, maar voornamelijk in Italië op locaties zoals Imola, Misano, Mugello en Imola.

Nu moet het lukken dat wij exact één van deze 13 exemplaren binnen hebben, zeldzamer dan dit zal het vandaag niet worden! Net als de gewone SZ waren de te kiezen kleurencombinaties enorm beperkt en werden ze vrijwel allemaal in het rood uitgebracht, ons exemplaar bevind zich dan ook in een uitzonderlijk goede toestand maar wist toch reeds zijn diensten te bewijzen op het circuit. Het glasvezel koetswerk inclusief de achtervleugel lijkt exact op het originele koetswerk maar werd veel lichter gemaakt en gebouwd op het originele stalen chassis.
Het luxueuze sport interieur van de SZ maakte plaats voor een volledig, volgens de FIA gereglementeerd race interieur en is tot op vandaag de dag klaar om ieder circuit onveilig te gaan maken. Het neusje van de zalm bij dit zeldzame exemplaar is het hart van deze Italiaanse furie, de 3.0 liter 12-kleppen Busso V6 motor, die vrijwel identiek is aan de straatversies van de SZ en RZ maar als grote aanpassing de uitgebalanceerde inwendige delen en een andere afstelling die zorgen voor heel wat spektakel en maar liefst 320pk op de achterwielen brengen. Bovendien is de motor volledig nieuw en naast enkele testritjes amper gebruikt.

Deze uiterst zeldzame en extreem snelle Alfa Romeo SZ Trofeo staat te ronken in onze showroom en smeekt om uitgelaten te worden op het circuit.
Stap in deze wagen, start de motor, rij enorm scherpe tijden en u zal nooit nog een andere circuitwagen willen, bovendien is ze door zijn beperkte oplage enorm gegeerd bij menig Alfa Romeo verzamelaars.

Nu beschikbaar bij Rock 'n Roll Classics en wij begeleiden jullie met plezier in de pits van elk circuit om de wagen zijn beste prestaties te laten zien.
We zien elkaar binnenkort samen op het circuit?

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name