1989 Porsche 911 3.2 Speedster

Porsche1989
911 3.2 Speedster


  • Voiture européenne
  • Seulement 50.000 km
  • Numéros et couleurs assortis
Vendu
Demande d'informations
Partager cette voiture

"Wat is het bijzondere aan de Porsche Speedster?"
"Het bijzondere aan de Porsche Speedster is zijn silhouet en zijn puurheid."

1989, het meest begeerde jaar, het jaar dat Porsche de Speedster nieuw leven inblies.
Voorheen werd de speedster alleen gebruikt voor de sportieve en fraaie 356-varianten, maar na een lange periode van radiostilte besloot Porsche, vlak voor de release van de 964-serie, om opnieuw te verrassen met dit legendarische model.

De 3.2 Speedster bracht verschillende uiterlijke kenmerken naar voren van hoe we ze oorspronkelijk leerden kennen bij de 356 varianten.
Naar een ontwerp van Tony Lapine kwam de "camel hump" tot leven, de subtiele maar nog steeds zeer fraaie schelpjes achter de stoelen, waarachter de softtop van de auto verdwijnt. Net als bij de 356 Speedster was het dak alleen bedoeld als noodoplossing bij extreme weersomstandigheden en was het niet bedoeld als permanent designelement.

Slechts 2065 Speedsters werden geproduceerd in '89 waardoor dit een van de meest begeerde en een van de meest populaire modellen tot op de dag van vandaag, gewild door de echte puristen en een echte aanvulling op elke Porsche collectie.

Deze originele Europese 911 3.2 Speedster voldoet aan alle voorwaarden.
Sinds ze nieuw geleverd werd, verbleef ze verschillende jaren in de States alvorens in 2012 door de huidige eigenaar naar België gebracht te worden. De wagen werd steeds perfect onderhouden met de nodige onderhoudshistoriek en heeft tot op heden slechts 53.000km gereden, een perfecte weerspiegeling van de zeer originele en mooie staat waarin de wagen zich bevindt.
Praktisch volledig origineel gespoten en in uitmuntende staat, exact zoals ze nieuw geleverd werd in '89, Het hoeft niet gezegd te worden dat deze auto volledig matching numbers & colors is. Het interieur van deze auto nodigt u uit om plaats te nemen en er nooit meer uit te komen: comfortabel, mooi design en in uitstekende en originele staat. Beter en zuiverder zult u ze niet vinden.

De auto rijdt zoals ze eruit ziet: gloednieuw!
Onder de motorkap ligt een krachtige en uitstekend lopende luchtgekoelde 6 cilinder boxer motor die maar liefst 231 pk levert en in elke versnelling moeiteloos weg weet te trekken. De auto trekt soepel in alle toeren en is een enorm plezier om mee te rijden, ze brengt zowel de sportieve als de comfortabele rijervaring perfect samen.
Schakelen gaat ongelofelijk soepel via haar meest gewilde en alom bekende 'G50' versnellingsbak, als er iets is wat deze Porsche nog completer maakt is het dit wel.

De auto verliet oorspronkelijk de fabriek met de volgende opties:
160: Casette-radio Blaupunkt Charleston SQR 26
243: Kortere versnellingspook voor G50 transmissie.
419: bagageruimte in plaats van achterbank.
533: Alarm
559: Airco
900: Inslag van de auto in de fabriek
975: Bagageruimte velours tapijt

Kortom, een zeer originele 3.2 Speedster van het meest begeerde bouwjaar en een absoluut verzamelaarsobject. Daarnaast ziet de auto er ook nog eens adembenemend goed uit en is klaar voor nog vele zorgeloze kilometers.
Deze auto past perfect in een Porsche verzameling om bij aan te sluiten of om de basis te zijn van een verzameling in wording.

De Porsche 911 3.2 Speedster, de auto die je wilt hebben!

Intéressé par cette Porsche ?

Laissez vos coordonnées dans ce formulaire et nous vous contacterons. Ou bien : appelez-nous pour en savoir plus !

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Avez-vous une voiture similaire à vendre? Nous sommes intéressés !

Full name