1965 Porsche 356 SC Coupé

Porsche1965
356 SC Coupé


  • Matching numbers
  • meest gegeerde "SC" versie
  • Ultieme rijderswagen
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Toen Porsche volop bezig was met het ontwerpen van de 901, later bekend als de 911 kwamen ze met de ultieme evolutie van de geliefde 356: de SC. Zie het als het kroonjuweel van de serie van luchtgekoelde viercilinder boxermotoren, startend met de 35 pk van de eerste 356 pré-A tot de heel wat sportievere 95 volbloeden van deze 356 SC. Over alle aanpassingen en evoluties heen was het motorconcept steeds erg betrouwbaar en handelbaar gebleken, iets was ook bij deze ultieme versie zo bleef.

Deze prachtige coupe werd in 1965 geleverd aan haar trotse eerste eigenaar en wordt nog steeds aangedreven door de originele (en dus matching numbers) motor. Ze werd vanuit de fabriek uitgerust met een optionele 70-Liter tank, een “Spyder” Mirror, en de bumper guards werden weggelaten om de lijnen van deze Duitse volbloed volledig tot hun recht te laten komen. Om van deze wagen naast een streling voor het oog ook nog eens de ideale rijderswagen te maken werd er een rolkooi ingebouwd en werden de stoelen vervangen door prachtige “speedster style” kuipzetels. Eén blik op het interieur en u zult beamen dat het dashboard en de styling hun tijd ver vooruit waren. De auto is een klassieker en ziet er ook zo uit. De lederen zetels, de grote ronde wijzerplaten en de ruime beenruimte maken van de Porsche 356 een uiterst luxueuze klassieker. Naast de zowat perfecte uitvoering is ook de staat van deze wagen uitzonderlijk te noemen. De carrosserie werd enkele jaren geleden op een erg hoog niveau gerestaureerd maar ook technisch is de wagen in een uitzonderlijke staat. De wagen rijdt dan ook perfect, wat in grote mate te danken is aan de subliem draaiende 1600 cc viercilinder boxermotor. De motor, versnellingsbak en ophanging kwijten zich moeiteloos van hun taak en zorgen ervoor dat de rit niet enkel vlot maar zeker ook zorgeloos zal verlopen. Ook werd dit model voor het eerst voorzien van schijfremmen die een stuk beter zijn dan de voorgaande trommelremmen. Je kan er gemakkelijk uren zorgeloos op baan mee trekken: de besturing , de remmen en de koppeling zijn zo licht dat je nooit met de auto hoeft te worstelen en dat je bijna zou vergeten dat je in een oldtimer van de jaren 60 aan het rijden bent. Het spreekt dan ook voor zich dat bij deze wagen geen extra kosten te voorzien zijn en het dus puur genieten is en meer nog, door haar zeer interessante jaartal en rijervaring is ze de ideale wagen bij uitstek voor zowat aan iedere rally deel te nemen.

Zoek je iets sportiever met toch de nodige uitstraling? Iets betrouwbaar die bovendien enorm goed rijdt? Kom dan nu deze prachtige 356SC ontdekken bij Rock 'n Roll Classics.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name