1960 Alfa Romeo Romeo 2 Transporter

Alfa Romeo1960
Romeo 2 Transporter


  • 1/2 Ooit geproduceerd
  • Nuts & Bolts gerestaureerd
  • Alfa Romeo Certificaat
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

Alfa Romeo is vooral bekend om zijn gestroomlijnde sportwagens en krachtige raceauto's waarmee het merk een sterke reputatie heeft opgebouwd. Maar in de jaren vijftig breidde de Italiaanse fabrikant zijn assortiment uit met de Autotutto: een compacte bedrijfswagen die ontworpen was als een veelzijdig werkpaard. De Autotutto had een lage, vlakke laadruimte en onafhankelijke ophanging op vier wielen, wat het gemakkelijk maakte om zware ladingen te laden en te lossen. Het voertuig maakte zijn debuut op de Autosalon van Turijn in 1954 en werd al snel een populaire keuze voor iedereen die een betrouwbare bedrijfswagen nodig had.

Onze Alfa Romeo Transporter is een zeldzaam en uniek voorbeeld van de Autotutto met een gepersonaliseerde carrosserie. Met een bijzondere carrière achter de rug, heeft deze bedrijfswagen zijn reputatie meer dan verdiend. Deze Alfa Romeo Transporter kende zijn oorsprong als werkpaard bij een Fiat-dealer in Italië tot het begin van de jaren 2000. Daarna vond het voertuig zijn weg naar Engeland, waar het nog jarenlang als betrouwbare kracht diende. Uiteindelijk werd de Transporter in 2019 verkocht aan een ware liefhebber, die besloot om het voertuig nieuw leven in te blazen en hem te voorzien van een volledige restauratie. Met oog voor het behoud van de originele details en kenmerken van de Autotutto, onderging hij een grondige restauratie waarbij elk aspect met de grootste zorgvuldigheid werd aangepakt. Het resultaat is een schitterende Alfa Romeo Transporter, waarbij authenticiteit en originaliteit hoog in het vaandel staan.

Met slechts twee bekende exemplaren van deze unieke versie is onze Alfa Romeo Transporter een zeldzaam juweeltje dat slechts een paar jaar geleden volledig gerestaureerd is en er nu zo goed als nieuw uitziet. Het voertuig wordt geleverd met een Alfa Romeo certificaat en is volledig matching numbers. Voor de ware liefhebbers biedt deze zeldzame en unieke Alfa Romeo Transporter een uitgelezen kans om hun collectie te verrijken met een stukje onvervalste Alfa Romeo-geschiedenis.

Deze Alfa Romeo Transporter is een lust voor het oog en ademt de onmiskenbare stijl en klasse waar dit merk bekend om staat. De Giulietta Spider en Sprint chromen middengrille sieren trots de neus van dit pronkstuk op wielen, terwijl de scharnierende ventilatieklep met de gegoten letters "Romeo 2" erbovenop een subtiele knipoog geeft naar het verleden van dit iconische merk.

Het interieur is al even indrukwekkend als het exterieur. Het dashboard is voorzien van elektrische schakelaars in de kenmerkende Giulietta-stijl en de zetels werden opnieuw bekleed met prachtig En met de snelheidsmeter in reliëf uitgevoerd in de vorm van de beroemde Alfa-grille, is er geen twijfel over mogelijk wat voor een prachtige wagen je rijdt.

Het rijden met deze bedrijfswagen is een waar genot. Dankzij de soepele versnellingen en stevige remmen voelt het rijden zeer comfortabel aan. De motor is gemakkelijk te starten en dankzij de zeer effectieve geluidsisolatie is hij nauwelijks hoorbaar. Het schakelen gaat misschien iets langzamer dan in een Giulietta, maar is nog steeds gemakkelijk en veilig. Hoewel de besturing bij het parkeren of manoeuvreren wat zwaar kan aanvoelen, wordt deze tijdens het rijden snel lichter. Dit alles maakt het rijden met de Alfa Romeo Transporter niet alleen functioneel, maar ook een aangename en unieke ervaring.

We kunnen zelf geen stijlvollere manier bedankt om uw circuitwagen te vervoeren dan met onze Alfa Romeo Transporter. Het ontwerp van deze Transporter is niet alleen functioneel, maar ook uiterst elegant en stijlvol. Bovendien heeft de Transporter een laadvermogen waarmee je binnen enkele minuten jouw Alfa Romeo Junior GTA kunt opladen en op weg kunt gaan naar het circuit. Geen gedoe meer met ingewikkelde trailers of zware hijssystemen. Gewoon laden en gaan, met alle stijl en elegantie die alleen een Alfa Romeo kan bieden. Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name