1972 Alfa Romeo Montreal

Alfa Romeo1972
Montreal


  • Matching numbers & colors
  • Nuts & bolts restored
  • slechts 3,900 gemaakt
€ 115.000
Informeer nu
Deel deze wagen

In 1967 werd Alfa Romeo uitgekozen om op de Wereldtentoonstelling in Montreal een auto te presenteren die het "hoogste streven van de moderne mens op autogebied" vertegenwoordigde. De 29-jarige Marcello Gandini ontwierp in Bertone's werkplaats een elegante, lage en gestroomlijnde coupé. Het ontwerp was bijzonder vanwege het lage radiatorrooster en de diep aflopende motorkap die de koplampen half verborgen achter de kenmerkende oogleden met lamellen, een innovatieve oplossing die het aerodynamische profiel van de auto verbeterde. Het publiek was direct onder de indruk en Alfa Romeo besloot om het model in productie te nemen. In 1970 kwam de Montreal op de markt als een luxe sportauto die de concurrentie met de Porsche 911 en de BMW 3.0 CS aanging.

Onze 1972 Alfa Romeo Montreal heeft een uitgebreide nuts and bolts restauratie ondergaan. Elk onderdeel van de auto is zorgvuldig gedemonteerd, geïnspecteerd, gereinigd en waar nodig hersteld of vervangen. Het resultaat is een auto die in absolute topconditie verkeert en er net zo uitziet en rijdt als toen hij voor het eerst van de productielijn rolde. De Verde Medio bodykleur is vakkundig opnieuw aangebracht volgens de regels van de kunst. Dit heeft geresulteerd in een prachtige, glanzende afwerking die de lijnen en vormen van deze iconische Italiaanse sportwagen echt tot hun recht laat komen. Het heldere groen combineert perfect met het bleke interieur en creëert zo een harmonieus geheel.

Met zijn krachtige 2.6-liter V8 motor heb je genoeg vermogen om de wegen te domineren. Wanneer je het gaspedaal intrapt weerklinkt de echte Alfa Romeo V8 sound als muziek in de oren. Ervaar de sensatie van het achter het stuur kruipen van deze prachtige Alfa Romeo Montreal tijdens een heerlijke zonnige zondagsrit. Je voelt je meteen thuis in het elegante en lichte interieur. Het geluid van de krachtige V8-motor zal je hart sneller doen kloppen terwijl je soepel door de bochten scheurt. Het is alsof je in een tijdscapsule stapt en terugreist naar de hoogtijdagen van de Italiaanse sportwagens.

Waar wacht je nog op? Kom vandaag nog langs en bewonder deze tijdloze schoonheid met eigen ogen!

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name