1968 Mercedes-Benz 250SL

Mercedes-Benz1968
250SL


  • Matching numbers & colors
  • Mechanisch volledig op punt gebracht
  • Prachtige kleurencombinatie
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Na zijn iconische voorganger, de 190SL, die zijn met vlag en wimpel zijn concurrenten links liet liggen was het tijd voor vernieuwing. Mercedes sloeg de handen in elkaar met de Franse ontwerper Paul Bracq die de hele SL-lijn een frisse nieuwe toets moest geven en dit was onmiddellijk een groot succes die van 1963 tot 1970 en in verschillende motorisaties kwam als 230SL, 250SL en 280SL te vinden was. Als krachtigere broer van de 230 SL kwam in 1966 de 250SL op de markt. Ze staat bekend door haar zeer nauwkeurige stuurgedrag, de uiterst aangename rijbeleving en uiteraard door haar prachtige lijnen. Als grote broer van de 230SL kwam deze met een 2.5 liter motor op de markt en leverde deze maar liefst 158pk. Bovendien is de 250SL ook direct het zeldzaamste van de drie aangezien hiervan het minst gemaakt zijn, qua collectors item weet u dus wat te kiezen!

Deze 250SL vertoeft nog steeds in de prachtige kleurencombinatie zoals ze in 1968 nieuw geleverd werd, zwart met zwart/groen interieur. Aangezien de meeste pagodes zilver waren is zwart een weinig voorkomend origineel kleur. Bovendien is deze wagen nog steeds in het bezit van haar originele motor en versnellingsbak, een unicum! De wagen werd enkele jaren geleden herschilderd en bevind zich tot op de dag van vandaag nog steeds in een prachtige staat, mechanisch hoeft u zich ook geen zorgen te maken want wij hebben ze mechanisch volledig in orde mogen zetten zodat ze perfect in orde en betrouwbaar is. De wagen rijdt dan ook als nieuw en de automatische versnellingsbak is dan ook een echt plezier om mee te baan op te trekken. Kan perfect dienen voor een vinnige regularity rally maar is evengoed geschikt om een rustige zondagse rit of reis te maken. Kortom de ideale wagen in ieder opzicht en bovendien geen extra kosten te voorzien, instappen rijden en vooral nog jaren zorgeloos genieten!
Een zeer unieke kans om een volledige matching numbers & colors pagode te bezitten die nog eens volledig in orde is!

Zie je jezelf al helemaal rijden in deze parel bij zonsondergang ? Ben jij klaar om het maximum uit deze 158pk sterke 2.5 liter te halen? Wie krijgt nu geen lach op zijn gezicht van de driepuntige ster die op de voorkant blinkt. Kom ze nu ontdekken bij Rock 'n Roll classics en wie weet staat deze black beauty wel binnenkort bij u thuis te blinken.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name