1960 Porsche 356 T5 Cabriolet

Porsche1960
356 T5 Cabriolet


  • Prachtige kleurencombinatie
  • Zeer gegeerde 356 uitvoering
  • Ultieme rijderswagen
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Het was in september '59 dat Porsche met hun volledig vernieuwde 356 aan het licht kwam en de naam 356B kreeg. De wagen werd volledig herzien en de grootste aanpassing was de carrosserie die vooral gefocust was op de Amerikaanse markt, de T5 carrosserie. Het grootste verschil hiervan was dat de bumpers een aantal centimeter hoger kwamen alsook de koplampen. Het interieur onderging ook een kleine metamorfose met enkele upgrades zoals een nieuw design stuur en diepere voorstoelen dit alles om het comfort en de rijervaring nog te verbeteren. 

De T5 Cabriolet was de cabrio variant van de 356B generatie en was de opvolger van de welgekende 356A, waar slechts 3000 exemplaren van geproduceerd werden. Qua motorisatie bleef er weinig veranderd ten opzichte van de coupé en was ze beschikbaar als 1600,1600S, Super 90 en de Carrera motoren.

Onze 1960 356B T5 cabriolet is de absolute rijderswagen bij uitstek en werd enkele jaren geleden vakkundig herschilderd in haar zwarte kleur die een prachtige combinatie vormt met het beige lederen interieur. De wagen rijdt enorm goed en soepel die samen met de manuele 4 versnellingsbak het een waar plezier maakt om de met deze wagen te genieten van verschillende soorten ritten. De wagen is gedurende lange tijd bij ons onderhouden dus we kennen ze enorm goed, van zodra er opmerkingen waren mochten we ze van de vorige eigenaar oplossen wat het een zeer betrouwbare wagen maakt die steeds correct onderhouden is. De wagen is gebruikt waarvoor ze gemaakt is : rijden ! Desondanks bevindt de wagen zich in een uitstekende staat van boven tot onder, binnen en buiten. Het spreekt dan ook voor zich dat bij deze wagen geen extra kosten te voorzien zijn en het dus puur genieten is en meer nog, door haar zeer interessante jaartal en rijervaring is ze de ideale wagen bij uitstek voor zowat aan iedere rally deel te nemen.

Zoek je iets sportiever met toch de nodige uitstraling? Iets betrouwbaar die bovendien enorm goed rijdt? Kom dan nu deze prachtige 356B ontdekken bij Rock 'n Roll Classics.

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name